Ponos BiH: Dr. Emina Dervišević dobitnik “European Award in Medicine“ 2023.

Podijelite ovaj članak:

Kako saznaje portal Startbih.ba, Komisija za priznanja Evropske Unije u saradnji sa Organizacionom jedinicom za Istraživački razvoj i naučna dostignuća, odlučila je da je dobitnik prestižnog priznanja “European Award in Medicine“ 2023. doktorica medicinskih nauka Emina Dervišević iz Bosne i Hercegovine.

Nagrada će, uz direktan televizijski prijenos, biti dodjeljena na svečanoj ceremoniji u Parizu 30. novembra 2023. godine.

– Ponosna sam što je moj marljiv rad i trud prepoznat i to upravo tamo gdje treba. Vidi ko treba, i čuje ko treba, a 30.11. će svi i da vide i da čuju, jer u čuvenom hotelu Ritz, gdje su se kroz historiju magične stvari dešavale, glasno će da odjekuje da Evropska nagrada u medicini za 2023. godinu ide za Bosnu i Hercegovinu, zasluženo u ruke mladosti, ideji, metodologiji, naučnoj borbi, upornosti i neodustajanju.

Hvala Bogu, mojoj porodici, mom timu i mojim prijateljima na svemu! Trebalo je sve to sa mnom proći, a nije im bilo lahko. Vodim se uvijek samo time “tvoje je ono samo što daš” i srce hoće da pukne od rezultata koji su postignuti – kazala je dr. Dervišević eksluzivno za portal Startbih.ba.

Dr. Emina Dervišević nedavno je dobila nagradu „Young achiever Award“ – „Mlade naučnice za 2022. godinu“, koju dodjeljuje Međunarodni istraživački i razvojni centar za publikacije (IRDCP).

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x