Ponos BiH: Nejra Mujkanović u SAD osvojila izuzetnu seniorsku nagradu na Odsjeku za biomedicinsko inženjerstvo

Podijelite ovaj članak:

Edhem Čustović, Tuzlak koji živi u Melbournu u Australiji gdje radi na renomiranom La Trobe univerzitetu, putem društvenih mreža promoviše priče o Bošnjacima koji nižu uspjehe širom svijeta.

Ovaj put donosi priču o Nejri Mujkanović koja predstavlja budućnost bosanskohercegovačkih istraživača u inostranstvu. “Nejra Mujkanović je osvojila izuzetnu seniorsku nagradu za 2023. na Odsjeku za biomedicinsko inženjerstvo na Državnom univerzitetu San Jose State University u Kaliforniji za svoj istraživački projekat. Ova mlada djevojka je veliki intelektualni i istraživački kapacitet.

Ona je već na dodiplomskom nivou pokazala visok kapacitet za istraživanje biomedicinskog inženjerstva. Ona je jedna od najistaknutijih studenata koja je navedena kao stipendista predsjednika za savršen prosjek ocjena i dekanova stipendija za vrlo visoka akademska postignuća. Ona je u ranoj fazi svoje karijere već proizvela rezultate istraživanja i asistent je na dodiplomskim studijama (rijetkost).

Nejra predstavlja budućnost bosanskohercegovačkih istraživača u inostranstvu.

Nejra, nisi prošla nezapaženo. Pomno pratim tvoj rad i nadam se da ćemo te integrirati u našu globalnu mrežu bosanskohercegovačkih istraživača i profesionalaca. Čestitamo ti na svim dosadašnjim dostignućima i želim ti sve najbolje! Čestitam i tvojim roditeljima. Moraju biti ponosni, jer znam da mi jesmo”, napisao je Čustović, prenosi Dijaspora.net.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Ponos BiH: Nejra Mujkanović u SAD osvojila izuzetnu seniorsku nagradu na Odsjeku za biomedicinsko i… Post Views: 1 […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x