Ponos BiH: Ogrnut u zastavu s ljiljanima došao na dodjelu diploma u SAD-u

Podijelite ovaj članak:

Od danas sam akademski građanin, započeo je svoju objavu Imad Ahmetspahić koji je s javnosti podijelio detalje svoga obrazovanja u SAD-u.

Njegovu objavu, uz najsrdačnije čestitke prenosimo u cjelosti:

Nakon nevjerovatne četiri godine rada, truda, smijeha i suza, danas završih još jedno važno poglavlje. Svoje visoko obrazovanje, za sada, završavam sa B.A. in Political Economy i B.A. in Marketing and Digital Media. Uporedo tome, završio sam minor-e iz filozofije, kompjuterskih nauka, i profesionalnih studija, uz biznis specijalizaciju.

Posljednja godina studija je ubjedljivo bila i najzahtjevnija, a imao sam čast da fakultet(e) završim i sa nekoliko odlikovanja.

Nakon četiri godine rada u studentskoj vladi, kao senator i predsjedavajući Komiteta za ustav i pravilnik o radu (prve tri godine), i predsjedavajuci Komiteta za život na kampusu, dodijeljena mi je Miller Award – nagrada za izuzetan doprinos radu studentske vlade i senata, koja se dodjeljuje onima koji su služili na senatu sve četiri godine studija. Ovime sam postao tek druga osoba u 142 godine postojanja The College of Idaho kojoj je to pošlo za rukom, nakon senatora Millera po kom je nagrada dobila ime. Osim toga, za zasluge u četvrtoj godini moje senatske karijere, imenovan sam i senatorom godine. Tako sam postao prva osoba ikada koja je dobila i Miller Award, i bila izabrana za senatora godine. Mimo toga, dodijeljeno mi je i priznanje za poseban doprinos zajednici od strane dekana koledza.

U ove četiri godine postao sam i osnivač dva različita studentska kluba. Služio sam kao predsjednik i sekretar odbojkaškog kluba, a fudbalski klub, u kojem sam po osnivanju bio sekretar, danas je drugi najmnogoljudniji klub na kampusu (odmah iza Medjunarodne studentske organizacije).

Teško je pogledati unazad i imenovati svakog vrijednog zahvale, poput članova porodice, profesora, kolega, i mentora, koji su razlog iza svih mojih postignuća. Ali, ipak, jedno se ne smije zaobići.

Mama i babo, bez vaše bezuslovne emotivne, fizicke, i meni omiljene, finansijske pomoći, ništa ovo ne bi bilo moguće. Sada, sa dvije diplome u rukama, spoznajem da biti vaš ponos predstavlja najveći uspjeh u mom obrazovanju. Molim Allaha dragog da vam ukabuli svaku trunku truda i rada uloženih s ciljem izvodjenja mene, Hamze, i Farah na pravi put. Volim vas puno!

Vi koji mislite da je ovo vrhunac moga uspjeha, dobro se pripremite. Moje vrijeme tek dolazi! Selam, stoji u objavi.

Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Ponos BiH: Ogrnut u zastavu s ljiljanima došao na dodjelu diploma u SAD-u Post Views: 0 […]

[…] Ponos BiH: Ogrnut u zastavu s ljiljanima došao na dodjelu diploma u SAD-u Post Views: 1 […]

[…] Ponos BiH: Ogrnut u zastavu s ljiljanima došao na dodjelu diploma u SAD-u […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x