Posebne počasti našoj sireni ukazane u rodnom Mostaru

Podijelite ovaj članak:

Lana Pudar dobija zaslužena priznanja za izuzetne sportske uspjehe i prezentaciju naše domovine.

Zlatna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar dobila je besplatno obrazovanje na Univerzitetu “Džemal Bijedić“. U Mostaru, rodnom gradu naše “sirene” u okviru svečanog obilježavanja 46. godišnjice postojanja i djelovanja, najstarije visokoobrazovane ustanove u Hercegovini, posebno priznanje uručeno je našoj najboljoj plivačici u historiji.

Lana Pudar

Mostarka na koju je ponosna cijela zemlja bila je specijalna gošća radionice “Masterclass: Put do izvrsnosti”.

Na ovoj radionici učestvovali su i njeni treneri Damir Đedović i Alena Ćemalović, koji su i profesori na Nastavničkom fakultetu. Lana može biti motiv za mlade ljude, a njeni treneri su održali prezentaciju Laninog puta do uspjeha od početaka do danas.

Ovom prilikom rektorica Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru Alena Huseinbegović zahvalila je Lani na dolasku te uz prigodne poklone u ime menadžmenta ove visokoškolske ustanove poklonila mogućnost besplatnog obrazovanja.

“Poznavajući izvrsne rezultate naše zlatne plivačice Lane Pudar, u svoje ime i u ime Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru joj upućujem iskrene čestitke. Znamo da je za ostvarivanje velikih rezultata potreban ogroman trud i zalaganje, ali i talenat kojeg Lana ima u izobilju. Obzirom da je Lana ponos našeg grada i naše domovine, menadžment Univerziteta je odlučio da pored umjetničke slike kao uspomene na današnji dan, Lani poklonimo i besplatno obrazovanje na Univerzitetu ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru na fakultetu ili univerzitetskom studiju na kojem želi da studira – kazala je rektorica Huseinbegović.”

Damir Đedović je zahvalivši menadžmentu na pomoći i podršci naglasio kako su Nastavnički fakultet i Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru dio tog velikog uspjeha i da bi bez njihove podrške uspjeh bio nemoguć.

Lana Pudar je zahvalila na poklonu, te čestitala 46. godišnjicu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, a zatim i sama uručila prigodne poklone koje su u ime Univerziteta preuzeli rektorica Alena Huseinbegović i dekan Nastavničkog fakulteta Ekrem Čolakhodžić.

Izvor: klix.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x