Uspjeh Lane Pudar: Kreće izgradnja Olimpijskog bazena u Mostaru, privrednici se javili da doniraju materijal.

Podijelite ovaj članak:

Dok Gradska uprava Grada Mostara zajedno sa izabranim Arhitektonskim biroom odlučuje o idejnom rješenju izgleda budućeg Olimpijskog bazena u Mostaru, Uprava kompanije Ytong BH d.o.o. Tuzla donijela je odluku koja će obradovati građane i građanke Mostara, ali i sportsku zajednicu Bosne i Hercegovine. 

– Kompanija Ytong BH koja je na tržištu BiH, između ostalih, prisutna sa brendovima Ytong, Silka i Multipor koji su sinonim za modernu i efikasnu gradnju, posebno u domeni energetske učinkovitosti objekata, odlučila je donirati cjelokupan građevinski materijal neophodan za izvođenje zidarskih radova objekta Olimpijskog bazena u Mostaru. Svjesni smo šta za naše sportiste i našu zemlju znači izgradnja ovog objekta koja se očekuje s velikom radošću, a posebice mu se raduje sportska javnost – istaknuo je Jasmin Huremović, direktor prodaje kompanije Ytong BH. 

S više od 5.300 zaposlenika, Xella Grupacija jedna je od vodećih svjetskih dobavljača ne samo materijala za zidarske i izolacione radove, nego kompletnih rješenja za građevinarstvo, bez obzira na tip i namjenu objekta. U svom poslovanju, fokusirana je ne samo na energetsku učinkovitost, nego generalno na zaštitu životnog okoliša. 

– Sa snažnim brendovima poput Ytong dajemo važan doprinos trajnim, energetski efikasnim i modernim objektima, kakav Olimpijski bazen treba i zaslužuje da bude. S druge, pak, strane pozitivne karakteristike i prednosti plivanja i sporta općenito vrijednosti su koje moramo posebno njegovati, jer donose višestruku dobrobit kako za pojedinca tako i za društvo u cjelini. Stoga mi je iznimno drago što ćemo biti partner u ovom poduhvatu – zaključio je Huremović.

Ytong je savremeni građevinski materijal za zidanje iz grupe porobetona, koji svojom porastom strukturom i savremenom tehnologijom proizvodnje danas predstavlja garanciju kvalitete koji ima vrhunska svojstva toplinske izolacije, omogućuje brzu i efikasnu gradnju, a s obzirom na paropropusnost koja ga odlikuje sprječava pojavu vlage i plijesni te je apsolutno negoriv što daje dodatnu sigurnost našim korisnicima. Dostupan na tržištu od 1923. godine, porobeton ove godine obilježava 100 godina postojanja.

(Vijesti.ba) 

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Uspjeh Lane Pudar: Kreće izgradnja Olimpijskog bazena u Mostaru, privrednici se javili da doniraju … […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x