Pozitivna priča iz Zenice: Zapošljavaju studente kako bi ostali živjeti i raditi u svome gradu

Podijelite ovaj članak:

Cape Ann Enterprises d.o.o. i ZEDA donose vedre priče iz Zenice.

Iz godine u godinu, Biznis inkubator Zenica dočekuje jedne, a ispraća druge biznise, ljude s velikim očekivanjima, ambicijama i nadama, one čije su priče toliko slične, a istovremeno toliko različite, one koji su se odlučili da kreiraju radno mjesto sebi i drugima.

Inkubator ugošćava početnike u biznisu maksimalno 5 godina, a u njemu mogu poslovati oni koji tek osnivaju privredni subjekt, oni koji ne posluju duže od godinu dana i čiji poslovni plan zadovoljava kriterije.

Inkubator je mjesto koje pomaže onima koji imaju poslovnu ideju da je realizuju i da uz što manje ulaganja, naprave što više. Podrška malih biznisa značajna je za razvoj države i društva u cjelosti pa se onima koji imaju poslovnu ideju pomaže uz pomoć različitih metoda i mehanizama.

„Nudimo usluge softverskog inženjeringa na američkom tržištu. Svi naši zaposlenici u Zenici su inženjeri softverskog inženjeringa i apsolventi su sa UNZE. Nudimo studentima sa softverskog inženjerstva u Zenici priliku da grade svoju karijeru u rodnom gradu. Mnogo vremena i truda ulažemo u napredak naših zaposlenika“ – rekao je tehnički direktor, Dženan Hamzić (38) koji je magistrirao informatiku i ekonomiju na Univerzitetu u Beču, te je dugi niz godina radio kao softverski inženjer u Beču.

Preduzeće „Cape Ann Enterprises“ smješteno je u TechnoPark zgradi Agencije ZEDA u kojoj posluju preduzeća koja je bave IT i zapošljava 5 radnika.

„Planiramo povećati broj zaposlenih u skorije vrijeme, a samim tim i proširiti posao kroz pronalaženje dodatnih projekata na američkom tržištu i daljnjim zapošljavanjem apsolvenata sa PTF UNZE“ – rekao je g. Hamzić ističući da su se za Biznis inkubator Zenica odlučili zbog jednostavnih procedura i prijatne poslovne atmosfere.

„Najponosniji sam na to što sam postao tehnički direktor IT preduzeća u Zenici koje pruža priliku mladim ljudima da ostanu u svom gradu i izgrade svoju karijeru, a u isto vrijeme ulažu u svoju lokalnu zajednicu. Budućnost je pred nama i vidimo se kao broj 1 softversko preduzeće kako u Zenici tako i u Bosni i Hercegovini“ – rekao je g. Hamzić,

zeda.ba

Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you. https://accounts.binance.com/pt-BR/register-person?ref=T7KCZASX

Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://accounts.binance.com/vi/register?ref=V3MG69RO

Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks! https://www.binance.com/it/register?ref=JHQQKNKN

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x