Pravi li nas Ramo Isak većom budalom ili Meki Torabi?

Podijelite ovaj članak:

One godine kad je onaj vrač iz Maroka, Meki Torabi, prepipao pola mog naroda, kao da radi na najstoržijem američkom aerodromu i prodao nam milione litara naše vode, osjećao sam se jadno i bijedno, da je to teško opisati bilo.

Nekako slično se osjećam sad kad mi izleti slika ili video Rame Isaka&sinova, koji naš narod smatraju većom budalom nego taj Torabi.

I što je najgore, potpuno su u pravu.

Zamislite šta oni misle o nama, dok leže ovako u debeloj hladovini s platama većim nego švedskih političara i smišljaju o sebi pjesme, smišljaju nove video poduhvate da zabave nas stoku sitnog zuba, koja im je dala glas i misli da oni i trebaju ovako leškariti u hladovini, a nama da je suđeno crnčiti i jedva preživljavati.

Znaju Ramo i sinovi koliko su podkapacitirani i nije im uopšte jasno da im se toliki svijet divi, daje podršku i jedva čeka da ponovo zaokruži njihovo ime.

Ruku na srce, sve ovo što rade Ramo&sinovi, rade i mnogi drugi, jedina je razlika što se ovi snimaju i to nam svaki dan serviraju kao svoj doprinos “našem” boljem životu, zbog čega su oni tu, jer oni najbolje vide kako je lijepo ležati u hladovini, a na račune kapa lova do krova!

Ali ova ekipa to radi s velikim uživanjem i pokazuje nam kolikim budalama nas smatraju, a to baš boli!

Ko nas je kleo nije dangubio!

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Bitno je da je Ramo ofarbo bradu za PR, a narod ko sisa…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x