“PREMA ISLAMSKIM NORMATIVIMA, ATEIZAM JE GRIJEH, NE ZLOČIN”

Podijelite ovaj članak:
“PREMA ISLAMSKIM NORMATIVIMA, ATEIZAM JE GRIJEH, NE ZLOČIN”
Ako vam se Dževad ef. Gološ u nedavnom TV duelu učinio nekompetentnim i to baš u onome što se smatra njegovom specijalnošću, njemu to i nije važno. On i njemu slični ‘mesije’ i ‘daije’ znaju i više nego dovoljno da ‘vode i zavode’ jer su očigledno veoma uspješni ‘entrepreneurs’ i ‘salesman’ efendije.
Gološa i njemu nalik suborce publika čeka na svakom koraku, imaju na desetine hiljada pratilaca i vode ozbiljne projekte čiji rezultati se već naziru a tek će se vidjeti kada stasaju nove generacije nadahnute njihovim ‘tribinama.’
Otkud doktorati, otkud pare, otkud … koga briga dok su dvorane prepune. Publici nikad dosta. Hoćemo još, kliču … možete pogledati fotografije sa fb profila efendije Gološa sa predavanja samo u ovom mjesecu – Vogošća, Brčko, Zenica…
Jasno je da Dževad Gološ radi. Neumorno. Ostaje pitanje kuda idu i njegovi pobornici. Kuda ih zapravo (za)vodi, u šta će izrasti?
Stoga i pitanje kada ćete na sopstvenoj koži osjetiti ‘čari’ pravovjernih jer će narasti dovoljno da vam kažu kako im se ne svidja vaša kosa, vaša košulja, vaše pantalone, vaša djeca, vaši prijatelji, vaša neizrečena misao…
Ako ste u prilici pogledajte kako su jedinstveni ako otkriju ‘neprijatelja’ … na svom fb zidu je vrsni intelektualac, profesor Ahmed Alibašić, propitivao – pri tome posve primjereno, tek formulaciju-naziv Gološeve tribine u Vogošći “Zločin ateizma”
“PREMA ISLAMSKIM NORMATIVIMA, ATEIZAM JE GRIJEH, NE ZLOČIN” – napisao je profesor Ahmed Alibašić. Dovoljno da izazove lavinu najprizemnijih uvreda, omaložavajućih komenara i skoro prijetnji. Za sada verbalnih.
Kao na povik ‘pali’ združeno napadaju i nastoje ušutkati i ono malo rijetkih koji sugerišu kritičko preispitivanje, a s jasnom namjerom da nas sve učine boljima.
Na žalost, profesor Alibašić sa Fakulteta islamskih nauka, usamljen je glas koji se usudjuje javno analizirati vladanje ‘braće’ Bošnjaka. (i vjernika i onih što propituju).
Profesor Ahmet Alibašić to čini srčano. Neka ostane zabilježeno da nije šutio.
Status je napisala ugledna novinarka, Envera Selimović
Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://www.binance.com/lv/register?ref=WTOZ531Y

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x