Premijer Vlade Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić: Kupujemo četiri transportera, naoružat ćemo MUP!

Irfan Halilagić, aktuelni premijer Vlade Tuzlanskog kantona, postom na Facebooku danas je odgovorio mnogim koji su Vladi TK  prigovarali zbog izdvajanja sredstava za tehničku opremu policijskih snaga MUP-a TK.

“Ekonomija, da. Socijala, da. Zravstvo, da. Sport, da. Infrastruktura, da. Slobodno društvo, da. Borba protiv korupcije, da.

Ali i sigurnost DA.

Očekujemo transportere. Neka ih i za parade. A i zlu ne trebalo”, napisao je Halilagić, poručujući svima da Vlada TK misli o svim potrebama građana, ali i o njihovoj sigurnosti.

U izjavi za Politicki.ba, Halilagić navodi da je Vlada u budžetu za 2023.godinu planirala znatna sredstva za potrebe opreme MUP-a TK, kao i za stvaranje boljih tehničkih uslova za rad policije.

“Nakon nedavne nabavke 45 motornih vozila, u fazi smo kupovine 4 oklopna vozila za potrebe policije.

Ugovor o kupovini je već potpisan, avans uplaćen i vrlo skoro očekujemo njihovu isporuku.

Policija radi veoma odgovoran posao i činit ćemo sve da ona bude tehnički što bolje opremljena”, kazao je za Politicki.ba Irfan Halilagić.

Prema raspoloživim informacijama, za nabavku oklopnih vozila Vlada TK je izdvojila oko 5.200.000 maraka.

“U toku je i procedura za nabavku dugih cijevi  zašto smo budžetom, također, planirali sredstva.

Ja opet ponavljam, ulaganje u sigurnost nije trošak, već investicija jer lična i imovinska sigurnost je preduslov za sve ostalo.

Imamo policiju koja zna i hoće da radi i obaveza je Vlade da u sklopu svojih mogućnosti stvori sve pretpostavke za njihov što kvalitetniji rad”,navodi Halilagić u razgovoru za Politicki.ba.

Prema informacijama do kojih je došao Politicki.ba, za nabavku dugih cijevi za potrebe MUP-a TK predviđeno je ulaganje više od 3.500.000 maraka.

Zastoj u nabavci nastao je zbog upornog ulaganja žalbi na raspisani tender za nabavku i to od strane nekolicine privrednih subjekata koji ne ispunjavaju niti jedan uslov da bi im bio povjeren ovaj izuzetno odgovoran posao.

Naime, kako nam je ispričao izvor iz MUP-a TK, na tender se uglavnom žale firme iz Rs od kojih su neke registrirane kao “prodavnice na ledini sa dva zaposlena” i koje nemaju nikakvog doticaja sa prodajom ili proizvodnjom oružja.

Naš izvor ističe da neki od onih koji su se žalili na tender nisu čak ni podigli tendersku dokumentaciju, dok neki to rade za interese pojedinih švercerskih lobija.

Trenutno je u proceduri ponovljeni tender za nabavku dugih cijevi za potrebe MUP-a TK.

Inače, neke od opozicionih političkih partija u TK nedavno su prigovorile Vladi TK zbog izdvajanja blizu 10 miliona maraka za nabavku oklopnih vozila i dugih cijevi za potrebe MUP-a TK.

0 0 votes
Ocjena članka

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x