Preselio dječak kojeg je iz puške upocao vršnjak, slučaj se pokušava zataškati

Podijelite ovaj članak:

Zenica je još u šoku nakon vijesti da je 16-godišnji dječak Aldin Matić, inače uzoran sportista, preminuo u Sarajevu nakon teških povreda zadobivenih kada je njegov vršnjak pucao iz puške šmajser. Podsjetimo, sve se dogodilo 27. decembra prošle godine u kući 16-godišnjaka u Dolači kod Zenice.

lako zvanični izvještaj iz policije kaže da su povrede nastale tako što se metak odbio o zid, a potom teško ranio nesretnog Matića, porodica tvrdi kako ima nalaz koji govorio da je dječaku pucano direktno u leđa.

Portal 072info posjetio je bolom shrvane Matiće u Putovićkom polju kod Zenice, gdje vladaju tišina, muk i nevjerica. Majka Zlata je na tabletama budući da nikako ne može privatiti činjenicu da njenog uzornog sina više nema.

-Teško je, i danas dan kada vidim i čujem da dijete koje je sve ovo napravilo hoda, a moje pod zemijom – teško je. Nije mi jasno šta radi Tužilaštvo, zašto niko nije pritvoren Kako je otišao onaj iz Sarajeva koji je neku noć ubio momka u autu, a ovdje niko ne ide? – pita se bolom shrvana majka Zlata.

Ističe da je prije na dva-tri dana nego će njen sin preminuti u bolnici pozvana u policiju kako bi dala izjavu.

Brat Albin smatra kako se cijeli slučaj pokušava zataškati, te tvrdi da imaju informacije kako puška iz koje je pucano nije pronađena na deponiji nego da je bila u kući duže vrijeme.

-Noć kada mi se brat operisao, majka je otišla u policiju i rekli su joj kako je puška skoro nova i da nema šanse da je nađena na deponiji. Također, otkud ocu od dječaka koji je pucao pravo da sklanja pušku sa mjesta zločina, nema ni šanžera, a forenzičari su sve pregledali i nisu uspjeli pronaći zrno odjednom nakon sat vremena iza vrata ga pronalazi otac dječaka koji je pucao. Osim toga, otkud i to kako je imao samo jednu prostrijelnu ranu, kada je bilo više prostrijelnih rana? Dvojica hodža i njegov trener koji su ga gasulili rekli su nam da su vidjeli tri prostrijelne rane odnosno dvije prostrijelne i iz jedne, treće, nije ni izašao metak – tvrdi brat.

Matićima teško pada i to kako je obdukcija uradena, međutim, njima nikada nije dostavljen nalaz što im stvara dodatnu sumnju. 

-Mi nemamo nalaz niti nam apsolutno iko bilo šta govori. Ništa. Jučer sam bila kod inspektora da saznam dokle je sve došlo i pitam zašto niko nije priveden jer mi je dijete umrlo? Rekli su mi da je to do tužioca, da on nije tražio pritvor – govori vidno razočarana majka preminulog dječaka.

Portal 072info kontaktirao je Tužilaštvo ZDK sa brojnim pitanjima u vezi sa ovim slučajem, ali do momenta objave priče nismo dobili odgovore.

Šta planiraju poduzeti kako bi istrajali u jednoj stvari – istini i pravdi za njihovog sina, šta još smatraju spornim i zašto sumnjaju da sve neko zataškava pogledajte u nastavku videoispovijesti. 

Zbog cjelokupne situacije da su prepušteni sami sebi, za srijedu su najavljeni mirni protesti na Trgu Alije Izetbegovića na koje pozivaju sve građane kako danas – sutra oni ne bi doživjeli njihovu sudbinu. 

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Još jedan David Dragičević. 😢😟

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x