Pripadnik FUCZ udomio mačku spašenu iz ruševina u Turskoj, stigli zajedno u Sarajevo

Podijelite ovaj članak:

Pripadnik FUCZ usvojio mačku iz Turske koja je zajedno sa njim stigla u Sarajevo.

Ime je dobila po djevojčici koja je nakon više od 200 sati pronađena živa ispod ruševina.

“Zajedno sa mojim kolegama pred sam polazak iz Republike Turske, iz misije spašavanja, našli smo macu koja je bila jako uplašena.

Odlučili smo rizikovati i prenijeti je preko granice. Dali smo joj ime Aleyn po curici koja je izvučena iz ruševina nakon 248 sati. Ovo je uspomena koja će svima nama biti draga”, kazao je pripadnik Federalne uprave civilne zaštite.

Podsjećamo, pripadnici Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje iz ruševina – USAR tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i Gorske službe spašavanja Federacije BiH, danas su se vratili iz Turske.

Prethodnih dana su u pokrajini Hatay uučestvovali u akcijama spašavanja nakon razornih zemljotresa koji su 6. februara pogodili jug zemlje.

Iz Turske se vratilo 69 članova Gorske službe spašavanja sa tri psa i 51 pripadnik FUCZ-a sa četiri psa, prenosi BHRT.

Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Seda Çakır (@bensedacakir) February 16, 2023 Pripadnik FUCZ udomio mačku spašenu iz ruševina u Turskoj, stigli zajedno u Sarajevo Post Views: 1 # senzortv# turska# […]

[…] Pripadnik FUCZ udomio mačku spašenu iz ruševina u Turskoj, stigli zajedno u Sarajevo […]

[…] beIN SPORTS Türkiye (@beINSPORTS_TR) February 26, 2023 Pripadnik FUCZ udomio mačku spašenu iz ruševina u Turskoj, stigli zajedno u Sarajevo Post Views: 1 # Sport# turska# […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x