Pročitajte, zašto su se ameri odlučili za veliko pospremanje u BiH?

Podijelite ovaj članak:

Jedne godine su Bush i Blair s gostima večerali u Bijeloj kući. Pita jedan gost: “Predsjedniče, o čemu ste danas razgovarali?” Na to će Bush: “Planiramo Treći svjetski rat. Odlučili smo ubiti četiri miliona muslimana i jednog zubara.” A gost sav u čudu ponovo postavlja pitanje: “Zašto zubara”?
– Bush se osmjehne, pogleda Blaira i odgovori: “Jesam ti rekao da nas niko neće pitati za muslimane”?

Američka politika, može nekad izgledati kao vic. Govori se da je Buš mlađi često spominjao kako žali za svojom knjižnicom, koja je izgorjela u požaru dok je bio mlađi i tako ostao bez obje svoje knjige! Ali, kome se ta politika natovari na leđa ni ono čemu se smijao do suza nije više smješno.

Geoge Buš sa svoje dvije knjige

U kakvoj predstavi su se našli Dodik&com i zašto?

Tako je sad sa Miloradom Dodikom i njegovim koalicionim partnerima iz UZP-a, koji su dospjeli proteklih godina na američku crnu listu. Kad su se objavljivala imena “sretnika”, koji su tamo dospjeli uz Dodika, oni su se smijali i pričali viceve o tome, ali danas plaču ili bolje rečeno cvile.

Dodikova dva čeda ostaju bez računa u bankama, čak i za svoju humanitarnu organizaciju “Srpska kuća”, koja je služila za pranje para, a njegov partner iz UZP-a, Marinko Čavara, je toliko cvilio na gostovanju u N1 tv, da su neki Bošnjaci predlagali sergiju za njega u zadnjoj trećini ramazana. Dodikova djeca su blistala od sreće i govorila kako im je čast biti uz oca, ali bi sad tu čast vrlo rado prepustili nekom drugom. Tako je i sa fašistom Stevandićem i Dodikovom Anom Brnabić, koju znamo kao Željku Cvijanović.

Sad ta ekipa lamentira nad svojom sudbinom, jerbo zamislite, oni imaju djecu i trebaju da ih školuju. Bit će da, Bošnjaci koje drže taocima više od dvije decenije nemaju djecu i ono što su imali ta ekipa je protjerala iz domovine svojom poganom politikom, a oni su očito promašili američku predstavu i mislili da se nalaze u onoj s početka teksta, gdje “za muslimane neće niko ni pitati”!

Sad, vi koji budete ovo čitali, možete biti potpuno sigurni da Dodika i ovih crnolistaša nećete dugo gledati na političkoj sceni, ali nije to za to što amerikanci odjednom vole muslimane, nego što su udarili na američke ekonomske interese i iznevjerili njihova očekivanja, kad su ih doveli na vlast. Ovi mlađi možda ne znaju, Dodika su doveli na tenku, kao mladu demokratsku nadu.

Stvarno su ispali glupi, kao Marica i Perica iz vica, ako su mislili da smiju rovariti po Centralnoj banci BiH ili suprostaviti se njihovom projektu, “Južne interkonekcije plina”, koju je UZP mislio staviti pod svoju kontrolu. Posve je moguće da žvaljavi predsjednik Hrvatske pridruži se ovima, ako mu to još dugo bude tema predizborne kampanje. Posebno glup je još uvjek Dodik, koji priča da će osnovati neku banku za crnolistaše i tako potkopati Centralnu banku BiH, koja je običan trezor Svjetske Banke i MMF-a. Mogli su praviti entitete po BiH i Bošnjake palestinizirati do zadnjega, da nisu dirali u to!

Na kraju još da vas pitam, kad ste zadnji put čuli da krivousti poglavnik Čović saopštava bilo šta, a posebno o Južnoj interkonekciji? Taj je saznao da je i on u novom paketu sankcija, sad već vidi šta mu se dešava s pajdašima i pristat će sad da mu taj plinovog prođe kroz dvorište hacijende, zbog koje je mijenjao tok rijeke Radoblje, i nek ide kud hoće, samo da ga izvade iz paketa.

Nabavite kokice i pratite!

Palata Dragana Čovića, kroz koju bi sad pustio plinovod
Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

živa istina ,a bošnjo slijep pa slijep(glup)

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x