Pronađeni dijelovi krhotina u blizini olupine Titanika, sumnja se na nestalu podmornicu

Podijelite ovaj članak:

Američka obalna straža objavila je informaciju da su pronašli dijelove krhotina u blizni olupine Titanika. Trenutno stručnjaci unutar timova koji su pod vodom, procjenjuju informacije da li se radi o nestaloj podmornici.

Vozilo na upravljanje s daljine poslano je danas s kanadskog broda i stiglo je na dno mora, objavila je američka obalna straža, a u moru je još jedno robotsko vozilo, s francuskog broda.

S najnovijom viješću da je u potrazi pronađeno polje krhotina, američka obalna straža najavila je da će održati konferenciju za novinare u 15:00 po lokalnom vremenu (20:00 GMT).

U saopćenju Obalne straže kaže se da je ROV (vozilo na daljinsko upravljanje) broda Horizon Arctic pronašao krhotine na morskom dnu u blizini olupine Titanica.

John Mauger, komandant Prvog okruga obalne straže i satnik Jamie Frederick, koordinator odgovora Prvog okruga obalne straže, govorit će na konferenciji.

Vrijeme u kojem je američka obalna straža predvidjela da će zalihe kisika na podmornici Titan nestati je prošlo prije četiri sata.

Važno je napomenuti da je tačna situacija na brodu nepoznata, a stručnjaci kažu da su predviđanja o zalihama “neprecizne procjene”.

Procjenjuje se da je Titan imao 96-satnu zalihu kisika kada je započeo svoje putovanje.

U podmornici se nalaze britansko-pakistanski biznismen Shahzada Dawood i njegov sin Suleiman, britanski milijarder i istraživač Hamish Harding, bivši ronilac Francuske mornarice Paul-Henry Nargeolet te Stockton Rush, izvršni direktor i osnivač kompanije OceanGate koja i organizuje ekspedicije do Titanica.

Olupina Titanika nalazi se oko 700 km južno od St John'sa, Newfoundland.

Klix

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x