Šta je grupa bogataša iz podmornice smrti tražila na Titaniku?

Podijelite ovaj članak:

U nedelju ujutru krenula je grupa ljudi u “Titanik ekspediciju” na dno mora, ali dva sata kasnije podmornica je izgubila kontakt sa matičnim brodom. Ubrzo je počela potraga za podomornicom koja traje do danas.

U podmornici se nalazi 5 osoba. Evo šta sve znamo o putnicima nestale podmornice:

Hamiš Harding

Britanski biznismen Hamiš Harding je na Instagramu dan ranije objavio da će ići u “Titanik ekspediciju”.

On je britanski biznismen i pilot sa središtem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, piše People. Odrastao je Hong Kongu sa roditeljima, a studirao je na Univerzitetu Kembridž.

Hamiš voli ekstremne sportove i neobične hobije. Nekoliko puta je bio u posjeti Južnom polu, čak je letio i u svemir kao deo suborbitalne misije u junu 2022. godine.

Hamiš Harding
foto: Jam Press/Hamish Harding / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Šahzad i Suleman Davud

Pakistanski biznismen Šahzada Davud i njegov sin Suleman Davud se takođe nalaze među putnicima na Titanu, a to je potvrdila i njihova porodica.

Šahzad je povjerenik instituta koji se bavi istraživanjem života i inteligencije u univerzumu. On je državljanin Velike Britanije i ima suprugu i dvoje dece – sina Sulemana (koji je sa njim na podmornici) i kćerku Alinu.

Šahaz i Suleman Davud
foto: Handout / AFP / Profimedia

Pol Henri Nargeolet

Pol-Henri je francuski ronilac koji je u Africi sa prodicom živio 13 godina prije nego što se vratio u Francusku da završi studije. Nakon toga, pridružio se francuskoj mornarici gde je na kraju postao komandant prije nego što je otišao u penziju.

Nadimak “Gospodin Titanik” je dobio nakon što je bio dio prve ekspedicije koja je posjetila Titanik 1987. godine i od tada ga je posjetio mnogo puta. Takođe je direktor podvodnih istraživanja.

Prema njegovoj biografiji Pol Henri “je predvodio nekoliko ekspedicija na Titanik, sam završio 37 zarona u podmornici i nadgledao pronalaženje 5.000 artefakata, uključujući i pronalaženje vrijednog nakita sada izloženog u Las Vegasu.”

“Ako ste 11 m ili 11 km dole, ako se nešto loše desi, rezultat je isti”, rekao je on jednom prilikom za medije. “Kada ste u veoma dubokoj vodi, mrtvi ste prije nego što shvatite da se nešto dešava, tako da to jednostavno nije problem”.

Pol Henri
foto: Joël SAGET / AFP / Profimedia

Staktan Raš

Staktan Raš je izvršni direktor i osnivač kompanije pod čijim je pokroviteljstvom izvršena ova ekspedicija i njegova kompanija je potvrdila da se nalazi u podmornici “kao član posade”.

Njegova zadivljujuća biografija kaže kako je Raš išao na “svako OceanGate ronjenje”. On u jednom dokumentarnom filmu sa uzbuđenjem govori o ekspediciji Titanika i to ovim riječima:

“Dio onoga što radimo je da natjeramo ljude da shvate da je veći deo ljudske historije pod vodom. Na primher, ako je potonuo brod kralja Iroda koji je nosio svu njegovu imovinu, to se onda još uvijek nalazi pod morem.”

Staktan Raš
foto: Handout / AFP / Profimedia
Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Šta je grupa bogataša iz podmornice smrti tražila na Titaniku? […]

[…] Simpsoni predvidjeli i podmornicu u kojoj posada ostaje bez kisika Šta je grupa bogataša iz podmornice smrti tražila na Titaniku? Knjiga je produžetak pamćenja i mašte Post Views: […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x