Prosvjetni radnici iz Srbije traže zabranu emitovanja rijalitija

Podijelite ovaj članak:

BEOGRAD (AA) – Zabranite sve rijaliti programe iz kojih se edukuje ružnoća duše i tijela, zaustavite izopačenost, rečeno je danas na odavanju počasti ubijenima u masakru počinjenom u srijedu u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu u kome je stradalo osam učenika i radnik obezbjeđenja, javlja Anadolija.

Članica Izvršnog odbora sindikata Foruma srednjih stručnih škola (FSSŠ) Branka Roganović je na skupu održanom ispred srbijanskog Ministarstva prosvjete upitala ko će odgovarati za masakr koji se dogodio i upozorila da će biti još žrtava “ako ne maknete crnu hroniku sa svih naslovnih strana i nasilje u svim segmentima, i ne prestanete da ga reklamirate”.

Ona je zatražila i da se u Srbiji zabrani “reklamiranje kriminalaca po školama”, aludirajući na vijest koja je samo nekoliko dana prije masakra zapanjila srbijansku javnost – da je osuđeni kriminalac i rijaliti zvijezda Kristijan Golubović u jednoj beogradskoj osnovnoj školi učestvovao, u ulozi nastavnika, u snimanju spota jedne beogradske muzičke grupe.

Roganović je ocijenila da su srbijanski sistem i društvo zatajili i zatražila da se spriječi “bezumlje koje se plasira na TV ekranima već 30 godina”.

Predsjednik FSSŠ Milorad Antić rekao da 3. maj 2023. godine treba da bude urezan u glavama nastavanika koji su sa suzama i tugom odlazili na časove.

Dodao je da FSSŠ traži zaštitu nastavnika i profesora od roditelja, učenika, direktora i Ministarstva prosvjete.

“Prestanite da mijenjate zakone, da se dodoravate roditeljima i đacima, tražimo da nastavnik ima autoritet, ugled i čast”, rekao je Antić.

Dodao je da su na “neki način” i nastavnici krivi zbog onoga što se dogodilo.

Antić je rekao i da krivi i srbijansko društvo i ministra prosvete Branka Ružića, za koga je odmah zatim ocenio da “nije on jadan kriv za ovaj problem”, i istakao da su direktor i čitav kolektiv škole “Vladislav Ribnikar” znali za problem, i da to bi trebalo “da se sankcioniše”.

Predsednica Parlamenta Elektroteničke škole “Rade Končar” Milica Samardžić rekla je da bi školovanje trebalo da bude najlepši period u životu svakog čoveka i da mu u sećanju ostanu samo lepe uspomene, a ne suze strah i bol.

“Zagrlite ljude koje volite, pitajte osobu koja plače na klupi da li je dobro, pomozite nekom ako vidite da mu je pomoć potrebna”, poručila je Samardžić.

Ona je ocijenila da je postupak dječaka koji je počinio masakr bio “vapaj nesnađenog i duboko nesretnog djeteta koje nije svjesno svojih postupaka” i velika opomena svima da se takva tragedija nikada ne ponovi.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Prosvjetni radnici iz Srbije traže zabranu emitovanja rijalitija […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x