Putin poručio majkama poginulih ruskih vojnika: Ne vjerujte “lažima” o invaziji na Ukrajinu

Podijelite ovaj članak:

Vladimir Putin rekao je majkama ruskih vojnika koji su služili u ratu da “dijeli bol” onih koji su izgubili svoje sinove i poručio im da ne vjeruju “lažima” o invaziji na Ukrajinu.

“Želim da znate da ja, osobno, svi čelnici zemlje, dijelimo ovu bol. Znamo da ništa ne može zamijeniti gubitak sina”, rekao je Putin.

Dodao je da će Majčin dan, koji se u Rusiji slavi u nedjelju, ove godine biti obilježen “osjećajem tjeskobe i zabrinutosti” među pomenutim ženama, čije će “misli biti sa svojim dječacima”.

Sastanak je održan u Putinovoj rezidenciji u Novo-Ogarevu, u blizini Moskve, i bio je prvi takve vrste od početka ruske invazije 24. veljače. Kremlj se rijetko poziva na gubitke pretrpljene u Ukrajini, a događaj od petka uslijedio je sedmicu dana  nakon kritika koje su na društvenim mrežama objavili rođaci muškaraca mobiliziranih početkom jeseni.

“Život je kompliciraniji od onoga što vidite na TV-u ili internetu, gdje ne možete vjerovati ničemu. Puno je lažnih informacija, obmana, laži”, rekao je Putin majkama vojnika.

“Tako je uvijek bilo, ali uzimajući u obzir savremene tehnologije, postalo je još uočljivije i učinkovitije”, dodao je, osuđujući “informacijske napade”.

 

Foto: Printscreen

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Putin poručio majkama poginulih ruskih vojnika: Ne vjerujte “lažima” o invaziji na Ukr… […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x