Podijelite ovaj članak:
– Već desetog januara članovi osmorke su nastavili brzo formiranje vlasti sa onima koji su koliko juče uzvikivali da je BiH upitna, da je manji (č)etnitet država…Desetog su ti isti spremni BiH voditi putem EU integracija, zanima ih samo ekonomija i prosperitet BiH…Znaju da je pamćenje Bošnjaka i kraće od jednog dana, pa ne brinu da će se ko šta sjetiti.
Lahko je razumjeti trojicu prvaka osmorke, njima je to jedinstvena prilika da neuspjeli ekonomista bude ministar saobraćaja, šef diplomatije čovjek sa diplomom DIF-a, a premijer FBIH, neidentifikovani lik koji predsjednicima naziva zloglasni dvojac Dodik&Čović, ali što šute ovi ostali koji neće dobiti ništa, a predat će državu na milost i nemilost UZP?
Ovom trojcu se žuri, osmorka im se osipa i već su na rubu. Razumjem tu njihovu želju za vlašću i frustraciju sa SDA, imam mnogo zamjerki na vladavinu te stranke, ali, zar baš dati sve poluge vlasti očitim neprijateljima države, samo da oni nisu ni u tehničkom mandatu u vlasti? To je zbilja neprijateljski čin prema ovoj državi, koji ima birači ne bi smjeli oprostiti!
Šta će kome značiti “smjernice i sporazum” koji su, ko biva, potpisali sa ta dva zločinca, kad dadnu Čoviću još četvrtog delegata u Domu naroda i kad zadnja borbena linija CIK, padne?
Često čujem pitanje šta raditi s ovakvim izbornim rezultatom i tvrdnju da ovi nemaju izbora, jer će ko biva biti blokade… Sve je bolje od ovog što rade, a blokada će tek biti kad dvojac preuzme sve poluge vlasti, ali će biti kasno za poduzeti bilo šta.
Bosna će šap'tom pasti, a vi kako hoćete!
Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://accounts.binance.com/cs/register-person?ref=B4EPR6J0

Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x