Radnik GRAS-a prijavio Coultharda zbog vožnje tramvaja

Podijelite ovaj članak:

Slavni britanski vozač Formule 1 David Coulthard se tokom vikenda u okviru Red Bull Show Runa, između ostalog, provozao i tramvajem u cilju promovisanja ovog događaja.

Jedan od vozača tramvaja i dugogodišnji zaposlenik GRAS-a Fahrudin Džabija je zatim podnio prijavu MUP-u Kantona Sarajevo.

On je ovu informaciju potvrdio te naveo kako ovakav potez nije u skladu sa zakonom.

“Podnio sam prijavu policiji protiv Coultharda i svih onih koji su mu dozvolili da upravlja tramvajem”, rekao je Džabija.

Kako je rekao, za upravljanje tramvajem je neophodna vozačka dozvola te ljekarski pregled koji se obavlja svake tri godine.

Prijavu je zato podnio na osnovu slika i teksta u medijima, kako je naveo.

“Gospodin koji sjedi pored Coultharda je moj kolega i od Poljaka je dobio certifikat da obučava nas koji već posjedujemo dozvolu samo za nove tramvaje. Postoje posebni instruktori certificirani za obuku novih prolaznika”, naveo je on.

Kako je ranije rečeno, Coulthard je ušao u Red Bull tramvaj tokom vikenda, iznenadio putnike te nakon uputa kratko zamijenio vozača.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Šprdačina od države.Svi se šprdaju sa bošnjama jer bošnjo nema samopoštovanja ni dostojanstva.!Neka sjedne u Njemačkoj ili bilo gdje na zapadu da vozi tramvaj! Apsurdistan ,i još napadaju čovjeka koji je ovo prijavio (jedinog normalnog čovjeka u ovom gradu i državi)

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x