Ramić: Armija RBiH nastala je u odbrani slobode države BiH

Podijelite ovaj članak:

Na nemoralni, nekulturni, ancivilizacijski pokušaj podjele države BiH i revizije historijskih, naučnih i sudskih činjenica o agresiji i genocidu u BiH najbolje je odgovoriti kulturom sjećanja na 15. april, Dan Armije RBiH.

Armija RBiH je jedina antifašistička snaga u agresiji na RBiH, koja je vodila borbu za slobodu i čast svoje međunarodno priznate države BiH. Zato buduće generacije moraju znati da je Armija RBiH nastala u odbrani slobode države BiH. Zato je Armija RBiH simbol historijskog kontinuiteta bosanskohercegovačke državnosti, simbol kontinuiteta antifašizma na bosanskohercegovačkoj zemlji.

Ali antifašistička Armija se nije borila za BiH u kojoj i dalje organizovano djeluju fašističke snage, u kojoj se javno gazi istina i pravda i zabranjuje kultura sjećanja, u kojoj se kontunirano pokušava izvršiti revizija historijskih, naučnih i sudskih činjenica o genocidu u BiH, u kojoj su fašisti razvili metode manipulacije kojima uspjevaju prekriti svoje prave namjere i ciljeve, te se predstavljaju kao zaštitnici naroda, a zapravo žele uništiti državu BiH. Oni zapravo žrtvuju narod, državni interes i državno dobro za veliko nacionalističke, antibosanske programe i ideje.

Svim borcima i pripadnicima Armije RBiH, svim bosanskohercegovačkim patriotima u matici i dijaspori, čestitamo 15. april, Dan Armije RBiH, historijski dan i praznik za sve njene građane. Danas se svi patrioti u i van BiH moraju boriti protiv udružene antibosanske koalicije, boriti za izgradnju pravne države za istinu i pravdu, za kulturu sjećanja, napisao je dr. Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Ramić: Armija RBiH nastala je u odbrani slobode države BiH […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x