Ramo Isak naručuje mobitele u vrijednosti od 40.000 KM: Moraju biti isključivo crni, sivi i bijeli

Podijelite ovaj članak:

Želi crne, sive ili bijele, a ne crvene ili neke druge boje. Ako je suditi prema specifikacijama onda je poznata i željena marka mobitela

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova kojim rukovodi ministar Ramo Isak raspisalo je jučer tender za nabavku 11 mobilnih telefona procijenjene vrijednosti s PDV-om od skoro 40.000 KM (39.999 KM). Pojedinačna cijena za mobitel iznosi 3.636 KM.

Fokus.ba došao je u posjed tenderske dokumentacije u kojoj je sadržana i tehnička specifikacija traženih mobitela. Analizom tehničke specifikacije vidljivo je da je gotovo „u milimetar“ ograničeno kakvi se mobiteli traže piše Fokus.

Tako je, između ostalog, precizirano da dijagonala ekrana ne smije biti manja od 6,7 inča, te da ekrani moraju biti tipa OLED. Također, do u piksel je precizirana rezolucija ekrana i to minimalno 1290X2796 px. Gustoća ekrana mora biti minimalno 460 ppi, a postotak prednje površine minimalno 90,12 posto.

Kada je riječ o procesoru, radni takt (CPU) mora minimalno iznositi 3,7 GHz, a frekvencija RAM-a treba biti minimalno 8533 MHz.

Nadalje, precizirano je da interna memorija treba iznositi minimalno 256 GB, rezolucija prednje kamere treba minimalno iznositi 12 megapiksela, a stražnje 48 megapiksela.

Svakako, 11 traženih mobitela mora imat 11 punjača, i, prema specifikaciji, svi trebaju imati zaštitna stakla. Precizirane su i dimenzije i to visina minimalno 159,9 mm, a širina minimalno 76,7mm. Minimalna težina propisana je na 221 gram. Željene boje mobitela su crna, bijela ili siva.

Sudeći prema navedenim specifikacijama, kao i zacijenjenom ukupnom iznosu, željeni mobiteli su marke iPhone 15 Pro Max čija pojedinčna cijena iznosi oko 3.500 KM.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Sin mu je dao specifikacije ..on je strucnjak za te tehnologije ..bio je na tv pa se blamirao.sa onim Z tehnologijama ..
Zemljo otvori se ..

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x