Roman Suada Bešlića ušao u Nacionalnu biblioteku Njemačke, služit će kao štivo za doktorske disertacije

Podijelite ovaj članak:

Ovu zaista zapanjujuću vijest podijelio je autor lično, čiju objavu prenosimo u cjelosti:

“Pripremite se za književno putovanje kakvo do sada niste doživjeli! Moj nadolazeći roman, “Svjedok Istine – Zeuge der Wahrheit,” spreman je za štampanje i uskoro će osvojiti njemačko govorno područje, dosežući oko 82 miliona oduševljenih čitatelja!

Što ga čini posebnim? Nacionalna biblioteka Njemačke omogućila je budućim studentima i stručnjacima da istražuju “Zeuge der Wahrheit” u svojim doktorskim disertacijama, fokusirajući se na migrantsku-izbjegličku krizu u Zapadnoj Evropi.

Zaronite u priču koja istražuje ‘drugog’ u njemačkom društvu, ostavljajući neizbrisiv trag. Ovo nije samo knjiga; ovo je naslijeđe. Dok se stranice otvaraju, svjedočite tome kako “Svjedok Istine” ne samo osigurava moj dugotrajan utjecaj već transcendiramo u vječno istraživanje za buduće generacije.

Vjerujte u moć snova; ovo je priča mog života, i radujem se dijeljenju ovog putovanja s vama. Pridružite mi se na ovoj nevjerojatnoj avanturi samootkrivanja i kulturnog istraživanja. Pripremite se za emocionalnu vožnju jer svaki san može postati stvarnost kada čovjek čvrsto vjeruje u svoj uspjeh. Ovo nije samo književna avantura; ovo je slavlje otpornosti, raznolikosti i ljudskog duha”, poručio je Suad Bešlić, piše Senzor.ba.

Podsjećamo, Suad Bešlić je iz BiH je otišao silom prilika, kao i većina naše dijaspore. Imao je 17 godina kada je započela agresija na Bosnu i Hercegovinu. Kao teško ranjeni borac, prebačen je na liječenje u Minhen. Nakon oporavka, pronalazi posao u njemačkoj firmi, zadobija povredu na radu i odlučuje da više ne želi raditi za nekoga.

“To je bila prekretnica u mom životu. Nakon toga sam odlučio nastaviti školovanje. Svu svoju ušteđevinu sam uložio i završio studij”, objašnjava Bešlić.

Nakon završenog studija, stažirao je u njemačkim kompanijama gdje je ubrzo postao primjećen kao uspješan kostruktor. Kao takav je sa partnerima iz Njemačke odlučio pokrenuti aktivnosti u Bosni i Hercegovini. Danas je vlasnik respektabilne kompanije za proizvodnju vatrogasnih vozila u Živinicama.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x