Suad Bešlić – “Heroj nacije” po izboru američke ambasade u BiH

Podijelite ovaj članak:

Suad Bešlić je danas na svom facebook profilu podijelio vijest da je polaskan budući da mu je ambasador Eric Nelson, ispred ambasade SAD-u u Sarajevu dodijelio priznanje “Heroj nacije”.

Objavu prenosimo u cjelosti:

“Heroj Nacije! Ambasada USA u Sarajevu mi je danas dodijelila priznanje “Heroj Nacije”. Najveća svjetska sila i u demokratskom smislu. Veoma sam počašćen i, sretan! Zahvaljujem se njegovoj ekselenciji, ambasadoru, gospodinu Eric Nelsonu na gostoprimstvu i priznanju kojeg mi je uručio. Hvala USAID, hvala svim prisutnim gostima. Najlakše je biti insan!”, napisao je Suad.

Podsjećamo, Suad Bešlić se vratio iz Njemačke u svoju domovinu i osnovao lokalno preduzeće koje proizvodi vatrogasna vozila za izvoz u Njemačku i druga svjetska tržišta. Svojim povratkom vratio je nadu mladim ljudima u gradu Živinice.

“Prekretnica za mene bila je suza majke koju sam sreo u Kalesiji“, prisjeća se.

U potrazi za radnicima u BiH za svog tadašnjeg poslodavca u Njemačkoj, sreo je majku jednog od tih mladića koji je trebao otići na obuku u Njemačku.

“Ako moje dijete ode, da li će i njegova žena i moji unuci otići?”, pitala je ona.

Pomisao da je u njenim očima on razdvajao jednu porodicu od svoje domovine, proganjala ga je čitav put do Minhena, gdje je tada živio. Odlučio je direktoru predložiti nešto drugo, da otvore kompaniju u BiH i da rade za Lentner. Tako je i počeo sa radom, a za nove radnike je organizovana obuka u Njemačkoj, nakon čega bi se vraćali u Bosnu i Hercegovinu.

Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Suad Bešlić – “Heroj nacije” po izboru američke ambasade u BiH […]

[…] Suad Bešlić – “Heroj nacije” po izboru američke ambasade u BiH […]

[…] Suad Bešlić – “Heroj nacije” po izboru američke ambasade u BiH […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x