Rukometaš bugojanske Iskre Miloš Čekić čestitao neustavni Dan RS-a i dobio prijetnje smrću

Rukometaš bugojanske Iskre Miloš Čekić je podigao prašinu i našao se u centru pažnje bosanskohercegovačke javnosti nakon skandalozne objave na Instagramu.

Dvadesetjednogodišnji Čekić je na Instagramu čestitao 9. januar, neustavni Dan RS-a i na taj način navukao gnijev Bugojanaca, ali i mnogih drugih ljudi širom Bosne i Hercegovine.

“Rađala si najhrabrije i najhrabriji su te branili”, stoji na fotografiji koju je podijelio na Instagramu uz pjesmu srbijanske rap grupe Beogradski Sindikat “Jedina Srpska” u kojoj se u nabrajanju srbijanskih velikana nalaze, između ostalih i Ivo Andrić, Meša Selimović, Aleksa Šantić, Mehmed Paša Sokolović, Tvrtko Kotromanjić i Kulin Ban…

Čekić se zbog svoje nepromišljenosti našao u velikom problemu i prijeti mu izbacivanje iz kluba, a prvi čovjek Iskree Ejub Zukić je u razgovoru za Sportsport.ba istakao kako se mladi rukometaš boji za svoju sigurnost jer je dobio prijetnje smrću, te da nije došao na jučerašnji trening i da je zatražio ispisnicu.

“Mi naravno osuđujemo svaki vid nacionalnog ispada, ali mislim da se ovo malo preuveličalo. On je mlad momak, ne zna ni šta to znači, ni koga to vrijeđa… Garantujem da on sa svojom 21 godinom nije svjestan šta je htio da kaže, ali opet trebamo biti realni i reći da politika i sport ne idu zajedno. Ako bi bili objektivni, trebamo reći da 95 posto Srba u RS-u misli tako kao on. Meni je rekao da ga je strah i da zato nije došao na trening. Dobio je i prijetnje, čak i da će ga ubiti, ali to su gluposti. On je odrastao bez oca, dijete je, rekao sam mu ‘sine, što ti to bolan treba'”, rekao je, između ostalog, Zukić.

Odluka o Čekićevoj sudbini u Iskri bit će poznata danas nakon vanredne sjednice Upravnog odbora kluba, prenosi Klix.

 

Redakcija
Redakcija
Articles: 663
0 0 votes
Ocjena članka

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x