Rusi tvrde da su Ukrajinci sami uništili crkvu u Odesi

Podijelite ovaj članak:

Rusko Ministarstvo odbrane tvrdi da se prema fotografiji pogođene crkve u Odesi može zaključiti da je uništena usljed pada ukrajinske rakete. Ukrajinci pak ističu da su krivci Rusi zbog čega su danas u velikom broju i protestovali protiv ruskog uništavanja pravoslavnih objekata.

Urušen prednji dio crkve Preobraženja Gospodnjeg, bager i veliki broj vjernika koji se mole pred slomljenom ikonom koja je iznesena ispred hrama, slike su koje su poslate danas iz Odese.

Ukrajinci su u velikom broju protestovali protiv ruske prijetnje ukrajinskom pravoslavlju uz masovnu liturgiju ispred vjerskog objekta koji je sinoć pogođen usljed ruske invazije.

U isto vrijeme su se oglasili i iz ruskog Ministarstva odbrane tvrdeći da se prema fotografiji crkve može zaključiti da je najvjerovatniji uzrok rušenja pad ukrajinske protivavionske navođene rakete, negirajući tako krivicu i optužujući Ukrajince da su sami gađali svoju crkvu.

Oni tvrde da su njihove sinoćnje akcije izvedene na sigurnoj udaljenosti od crkve te da je krivac, kako navode, “nesposobno djelovanje operatera sistema protivzračne odbrane koje namjerno postavljaju u stambenim četvrtima”.

Klix

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x