Sarajevo bi uskoro trebalo dobiti “Bulevar Ivice Osima”

Podijelite ovaj članak:

Nakon što je tražila dopunu materijala od Općine Novo Sarajevo shodno administrativnim a formalno-pravnim uvjetima za davanje naziva ulica, Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo je jednoglasno podržala inicijativu da se ulica Zvornička preimenuje u “Bulevar Ivice Osima“. Sjednica je završena za minuta, odluka usvojena, potpisana i upućena prema Skupštini Kantona Sarajevo na usvajanje.

Sada je na zastupnicima Skupštine Sarajevo da izglasaju inicijativa da se Zvornička ulica, u kojoj se nalazi i stadion “Grbavica”, a u čijoj je blizini legendarni Ivica Osim rođen, odrastao i počeo fudbalsku karijeru – preimenuje u „Bulevar Ivice Osima“.

Prema informacijama do kojih je došla Federalna televizija, ukoliko bude sve završeno do kraja aprila, Općina Novo Sarajevo planira na godišnjicu smrti legendarnog bh. fudbalera i trenera, 1. maja 2023. godine obilježiti, odnosno postaviti table „Bulevar Ivice Osima“, u sadašnjoj Zvorničkoj ulici.

Dakle, adresa FK Željezničar na stadionu Grbavica trebalo bi ubuduće glasiti „Bulevar Ivice Osima 27“.

federalna.ba/

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Sarajevo bi uskoro trebalo dobiti “Bulevar Ivice Osima” […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x