Sarajevski ćevapi i u Pragu: Miralem i Vesna otvorili “Balkanske tajne” u češkoj prijestonici

Podijelite ovaj članak:

Sarajevski ćevapčići zamirisali su ove godine i u češkoj prijestonici Pragu otkako su početkom godine pravu bosansku ćevabdžinicu “Balkanske tajne” otvorili Sarajlije Miralem i Vesna Rugovac.

Kako vlasnici ćevabdžinice kažu za Fenu, ideja za otvaranje ćevabdžinice se javila još davno.

“Prije 11 godina smo došli u Prag. Morali smo da se naviknemo na novi život. Sve je bilo drugačije, način života, sredina a najviše hrana. Svakim danom sve više se javljala želja za našim tradicionalnim jelima, što se u Pragu nije moglo naći”, pričaju Miralem i Vesna.

Iz godine u godinu se sve više javljala želja da otvore ćevabdžinicu gdje bi prenijeli bosanski duh i omogućili ljudima iz bivše Jugoslavije da uživaju u tradicionalnom ambijentu, originalnom sarajevskom ćevapu i bosanskoj kafi.

“Što se tiče lokalnog stanivništva, oduševljeni su! Upoznati su sa ljetovanja iz Hrvatske šta su ćevapčići, pljeskavica, baklava. Skoro 30 posto naših gostiju su Česi”, kažu njih dvoje.

Vlasnici meso za ćevape nabavljaju u Austriji jer je kvalitetnija roba, a sve se pravi u Pragu. Osim ćevapa, gosti mogu probati pjeskavice, sudžukice, piletinu, a vlasnici planiraju prošriti asortiman proizvoda, ali i poslovanje – otvoriti još jedan restoran.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x