Saučešće reisul-uleme povodom zemljotresa u Turskoj

U povodu snažnog zemljotresa koji je pogodio nekoliko južnih pokrajina Turske, a koji je uzrokovao ne samo ogromnu materijalnu štetu, već i velik broj poginulih i ozlijeđenih, reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je telegram saučešća predsjedniku Turske Redžepu Erdoganu, predsjedniku Diyaneta dr. Aliju Erbašu i cijelom turskom narodu.

„Prirodne katastrofe u ma kojem obliku da se pojave, iskušenja su koja nam šalje naš Gospodar. Katastrofa koja je jutros pogodila južna područja Republike Turske poprimila je ogromne razmjere, uništila domove i odnijela živote mnogih ljudi, i u dušu turskog naroda unijela tugu i bol.

Poštovani predsjedniče,

želimo Vam kazati da niste sami u ovim teškim trenucima i da smo uz vas svim svojim bićem. Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini će odmah reagirati i bratskom narodu Turske uputiti pomoć.

U ime Islamske zajednice i u svoje ime upućujem Vam izraze dubokog saosjećanja i molim Allaha da se smiluje nastradalima, a da njihovim porodicama i bližnjima, i svima nama, podari sabura i olakša bol“, kaže se u telegramu reisul-uleme.

MINA

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Saučešće reisul-uleme povodom zemljotresa u Turskoj Službeni broj poginulih, prema najnovijim informacijama, diljem Turske i Sirije sada iznosi više od 1500, a hiljade su ozlijeđene. U toku je velika akcija spašavanja. Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti puno veći jer je potres većinu ljudi zatekao na spavanju. (VIDEO) Razorni zemljotres u sekundi srušio zgradu u Turskoj Post Views: 1 # turska# zemljotres […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x