Šehović kupio luksuzni automobil od novca za pomoć boračkoj populaciji

Podijelite ovaj članak:

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Senu Šehovića, bivšeg direktora Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika boračke populacije zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci.


Istovremeno, na račun oštećene Fondacije uplatio je novac u iznosu od 15.000 KM, dok je preostali iznos od 18.000 KM dužan uplatiti sukcesivno u periodu od tri godine. Optuženi se teretio da je od juna 2016. do oktobra 2018. godine, nezakonito kupio automobil Volkswagen Tiguan, novcem sa računa Fondacije koji je namijenjen za pomoć boračkoj populaciji u FBiH.

To je uradio bez saglasnosti Vlade FBiH kao osnivača te bez znanja i neophodne Odluke Upravnog odbora. Navedeni automobil dao je na korištenje optuženom Šerifu Patkoviću koji ga je koristio bez da je sačinjavao putne naloge i bez bilo kakvih ograničenja. Tako su zajedno Šerif Patković i Seno Šehović pričinili imovinsku štetu Fondaciji za boračka pitanja u ukupnom iznosu od 65.991,44 KM. Suđenje prvooptuženom Šerifu Patkoviću se nastavlja.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Šehović kupio luksuzni automobil od novca za pomoć boračkoj populaciji […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x