Selo u planinama Dagestana čeka povratak Khabiba: Snovi su okončani, počinje normalan život

Podijelite ovaj članak:

Čuveni Khabib Nurmagomedov odlučio se definitivno povući iz MMA sporta kako bi se potpuno posvetio porodici od koje je često proteklih godina bio odvojen zbog napornih priprema za vlastite, ali mečeve svojih rođaka.

Khabib Nurmagomedov odlučio je definitivno završiti s MMA sportom. Nakon što je 2020. godine završio profesionalnu karijeru, sada je odlučio u potpunosti otići u penziju.

Tako će The Eagle napustiti mjesto trenera u dvorani koju je godinama vodio njegov otac Abdulmanap. Prepustit će drugima i vođenje promocije Eagle Fighting Championship i potpuno će se posvetiti porodici i poslovima koji nemaju veze s mješovitim borilačkim vještinama.

Selo Sildi u kojem je odrastao Khabib (Foto: Twitter)

Khabib je po okončanju borilačke karijere najavljivao kako će se vratiti u svoje selo Sildi koje se nalazi u dagestanskim planinama.

Nikada se čudesni borac nije stidio mjesta odakle dolazi. Najavljivao je da će se jednog dana vratiti i sada je definitivno prava prilika za to.

Novca ima dovoljno da živi mirno. Supruga i djeca će konačno biti uz njega i nema dileme da će barem određeni period Khabib i porodica provoditi u dagestanskim planinama.

 

Sildi je mjesto u kojem se stanovništo bavi poljoprivredom, te uzgojem ovaca i koza. Škola i džamija su obavezni za sve i dosta je djece koja sanjaju da jednog dana budu kao Khabib.

MMA svijetu definitivno će nedostajati čovjek poput Khabiba. Ipak, on je uvjeren da je dao sasvim dovoljno u dugogodišnjoj karijeri i red je da se posveti i porodici.

“Ja sam običan čovjek iz malog sela u planinama Dagestana. Otac i ja smo sanjali da postanem šampion jednog dana i nisam mogao ni zamisliti da će mi se na kraju ovako velike stvari dešavati. Ako imate roditelje, budite bliski s njima. Meni je ostala još majka i želim s njom provesti što više vremena”, poručio je Khabib.

 

The Eagle se kao borac oprostio s omjerom od 29-0. Potom je u prethodne dvije i po godine vodio karijere svojih rođaka i prijatelja i imao je ogroman uspjeh.

Islama Makahcheva je odveo do pojasa UFC prvaka lake kategorije, Usman Nurmagomedov je prvak Bellatora, dok su ostali borci redali pobjedu za pobjedom.

Nažalost, svi oni ostaju bez Khabiba. Morat će da grade karijeru s drugim trenerima, no sigurno je da The Eagle braću neće ostaviti u lošim rukama.

Sportsport.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x