Semir Efendić: Ne bojim se da bi meni mogli pokucati na vrata, savjesno radim svoj posao

Podijelite ovaj članak:

Lider Stranke za Bosnu i Hercegovinu, Semir Efendić govorio je o jučerašnjem hapšenju bivšeg gradonačelnika Abdulaha Skake, ali je prokomentirao i trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

Naime, Efendić je gostovao u jutarnjem programu BHRT-a gdje je osvrnuo se i na hapšenje Senaida Memića, kao i Ibrahima Hadžibajrića. 

“Moram da kažem da je u pitanju neka kampanja. Terete se za aktivnosti koje su se događale prije nekoliko godina To pokazuje da naše pravosuđe ipak ima veze sa politikom. Mislim da su ipak trebali da rade svoj posao u to vrijeme kada se sve to dešavalo”, kaže Efendić.

Na pitanje voditelja plaši li se da bi i on mogao biti uhapšen, Efendić je odgovorio:

“Ne bojim se da bi meni mogli pokucati na vrata, savjesno radim svoj posao”, kazao je on.

Između ostalog, on se osvrnuo i na postupke prilikom privođenja savjetnice načelnika Hadžibajrića.

“Privođenje s oborenom glavom predstavlja način primjene sile koji nije opravdan, mislim da je i to dio kampanje. Pa ne radi se o osobi koja je ubila deset ljudi. Nažalost, u konačnici ne budu osuđeni, ova prvobitina predstava je izgleda najvažnija”, istaknuo je.

U toku razgovora osvrnuo se i na trenutno stanje u SDA, ali izlazak Alme Čolo iz ove partije.

“Za svaku stranku je poželjno da ima više žena, ona je sigurno neko ko ima određeni rejting i renome. Nisam upratio konkretno njene razlog, ali je razumijem. Nažalost, mislim da je veliki problem za SDA bilo učešće Sebije. Veliki je to teret i SDA to nije uspjela prevazići”, mišljenja je Efendić.

Efendić je otkrio i kako se često viđa sa Harisom Silajdžićem, ali i kako je nedavno razgovarao s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem, ali je odbio otkriti detalje razgovora.

“Rekao sam da Sebija Izetbegović ne bi trebala biti dio političkih odluka. Žao mi je što su iz SDA otišli svi oni koji su bili ozbiljni konkurenti za novog lidera stranke. Novi lider SDA treba biti neko mlad i energičan”, kazao je Efendić, piše N1.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x