(VIDEO) SKANDAL: Policija reagovala, potukli se tokom paljenja badnjaka

Podijelite ovaj članak:

Policija je spriječila sukob pristalica poglavara Crnogorske pravoslavne crkve Mihaila Dedeića i Borisa Bojovića danas na cetinjskom Dvorskom trgu gdje je upriličeno tradicionalno nalaganje badnjaka. 

Nakon tenzija Boris je otišao, te se vjernicima obratio samo Mihailo. 

“Dragi moji Crnogorci, u današnjem slučaju nalaganja badnjaka to nije badnjak Crne Gore, ni CPC ni braće Borilovića ni Martinovića sa Cetinja, ovo je badnjak sa ulice. Ja ovaj badnjak neću osvetiti jer nije badnjak CPC,” kazao je Mihailo, prenosi Media Biro.

Podsjetimo, proteklih mjeseci razmijenjene su teške optužbe između Borisa i Mihaila.

Sveti Arhijerski Sinod CPC rasčinio je Borisa zbog “raskolničkih i necrkvenih aktivnosti”, koje su rezultirale njegovim, kako su kazali iz CPC, nekanonskim samoproglašnjem za mitropolita u septembru 2023.

Pored Cetinja, Crnogorska pravoslavna crkva nalagaće danas badnjake u Podgorici, Baru i Kotoru.

– Koristimo ovu priliku da vam poželimo da Novogodišnje i Božićne dane provedete u svečanom raspoloženju, dobrom zdravlju,ljubavi, miru i slozi sa porodicom, najbližim i najboljim prijateljima i svim građanima koji vas poštuju. Poštovanje vam uzvratite sa pažnjom i dostojanstvom, čuvajući duh zajedništva i ljubavi onako kako nas uči naš Spasitelj Isus Hristos – poručili su ranije iz CPC.

(Portal Analitika/RTVCG)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x