Skrnavljenje Dašnica džamije u Bijeljini: Tražimo da se utvrde počinitelji

Podijelite ovaj članak:

Na društvenoj mreži Facebook, u petak 13. januara 2023. godine, pojavio se snimak skrnavljenja Dašnica džamije u Bijeljini, nakon čega su se oglasili iz Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Bijeljina, najoštrije osuđujujući ovaj čin i pozivajući nadležne da ga istraže, odgovorne sankcionišu te poduzmu mjere da se ovakvi postupci ne ponove.

Na snimku su nepoznate osobe oskrnavile Dašnica džamiju koja je u fazi obnove. Uz neprimjeren čin, (namjerno vršenje nužde na zidove džamije), izrečene su i psovke upućene muslimanima.

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina snimak će predati Policijskoj upravi u Bijeljini, od kojih se očekuje da se što prije pronađu i sankcionišu odgovorne osobe.

– Ovo što je učinjeno vrijeđa sve nas i ovo nije prvi slučaj kojim se vrijeđaju i ismijavaju vjerska osjećanja Bošnjaka muslimana u Bijeljini i Janji. Zbog toga ćemo tražiti od policije da ispita ovaj slučaj i utvrdi ko su počinitelji ovog nedjela – kaže Emir Musli, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Bijeljina.

Osudi ovog čina pridružio se i Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

Skandalozan snimak iz Janje: Kadeti nogometnog kluba Zvijezda 09 uriniraju po džamiji

 

– Mučno je gledati to što je učinjeno i objavljeno u javnom prostoru, pogotovo što se, izgleda, radi o mladim ljudima. Policija bi trebalo da utvrdi ko su počinitelji, to je ono što svi očekujemo – kazao je Gradaščević.

(Preporod.info)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x