Piletina pohana u corn flakesu je jedan od onih jela koje donosi spoj hrskavosti i sočnosti u svakom zalogaju. Ovaj jednostavan recept je omiljen među svima – od najmlađih do najstarijih. Priprema se brzo i jednostavno, a rezultat je ukusno jelo koje će zadovoljiti cijelu porodicu.
Recept za pohanu piletinu:
Sastojci:
- 4 pileća fileta
- So
- Biber
- 1 šoljica kukuruznih pahuljica (corn flakes)
- 1/2 šoljicee brašna
- 2 jaja
- Ulje za prženje
Upute:
- Priprema pilećih fileta: Prije nego što krenete s pripremom, pobrinite se da su pileći fileti dobro očišćeni od viška masnoće i kožice. Ako su fileti deblji, možete ih lagano istući batom za meso kako biste dobili ravnomjernu debljinu. Posolite i popaprite filete po ukusu s obje strane.
- Priprema corn flakes smjese: Stavite kukuruzne pahuljice u zip-lock vrećicu ili u blender i usitnite ih dok ne postanu krupniji mrvica. Budite pažljivi da ne pretjerate s usitnjavanjem jer želite zadržati hrskavost. Prebacite usitnjene pahuljice u plitku zdjelu.
- Priprema brašna: U drugu plitku zdjelu stavite brašno.
- Priprema jaja: U treću plitku zdjelu razbijte jaja i lagano ih izmutite vilicom.
- Pohanje piletine: U velikoj tavi zagrijte ulje za prženje na srednje jakoj vatri. Dok se ulje zagrijava, uzimajte pileće filete i prvo ih uvaljajte u brašno, zatim u jaja, i na kraju u usitnjene kukuruzne pahuljice, osiguravajući da su fileti potpuno prekriveni smjesom od corn flakesa.
- Prženje: Kad je ulje dovoljno zagrijano, pažljivo stavite piletinu u tavu i pržite je dok ne postane zlatno smeđa i hrskava s obje strane. To obično traje oko 5-7 minuta sa svake strane, ovisno o debljini pilećih fileta.
- Posluživanje: Kad je piletina lijepo hrskava i pečena, izvadite je iz tave i stavite na tanjur obložen kuhinjskim papirom kako bi upio višak ulja. Poslužite je uz omiljeni prilog ili umak po želji, poput kiselog vrhnja s dodatkom svježeg limunovog soka ili umaka od meda i senfa.
Ovaj recept za piletinu pohanu u corn flakesu je savršen izbor za brzinski ručak ili večeru koja će sigurno oduševiti vaše nepce. Hrskava vanjština i sočno unutrašnjost čine ovaj obrok neodoljivim, a jednom kad ga isprobate, bit ćete uvijek gladni još!