Sportsko Udruženje Mahala iz Mostara: Dobročinstvo na djelu

Podijelite ovaj članak:

Stara poslovica kaže „Vlastita sreća i radost je nemoguća bez sreće drugih ljudi“. Svaki čovjek bi trebao iskoristiti zdravlje i svoje vrijeme za činjenje dobra prije negoli smrt dođe, a tim motom se vode vrijedni aktivisti “Sportskog udruženja Mahala” Mostar koji, kao i prethodnih godina, i ove godine provode humanitarne aktivnosti tokom mjeseca ramazana: podjelu iftara i somuna postačima, kao i prehrambenih paketa socijalno ugroženim porodicama. Uz pomoć donatora i sponzora, čija se dobra djela u ovom mjesecu vrednuju više, unose radost u domove svojih sugrađana.

Predsjednik Udruženja Armin Jelin s ponosom ističe i to da su početkom marta započele pripreme na organizaciji ovogodišnjeg Marša mira Mostar-Žepa-Srebrenica-Potočari, kojeg tradicionalno organizuju u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini s ciljem odavanja počasti žrtvama genocida.  

Tokom sedam godina postojanja, ovo Udruženje organizovalo je mnogobrojne sportske turnire (Futsal festival, Futsal Mahala kup, turniri u basketu, Futsal turnir “Nikad poraz, samo lekcija”), humanitarne aukcije, akcije darivanja krvi, obilježavanje značajnih historijskih datuma Bosne i Hercegovine,  akcije u saradnji sa dobrotvornim društvom “Merhamet” RO Mostar – razvrstavanje i pakovanje prikupljenih paketa pomoći za narod Turske i Sirije, akcije osiguranja drveta za ogrijev socijalno ugroženim porodicama, podjele paketića štićenicima Dječijeg doma u Mostaru kao i humanitarne večeri u saradnji sa Humanitarnom organizacijom “Izvor pomoći” i humanitarne utakmice.

Darežljivost je jedno od džennetskih stabala čije se grane spuštaju i na ovaj svijet, pa ko se uhvati za jednu od njegovih grana ona će ga uvesti u Džennet. Svi koji žele podržati rad Udruženja u plemenitoj misiji pomoći u ovom odabranom mjesecu, mogu posjetiti facebook stranicu Sportsko udruženje Mahala ili se javiti na email adresu [email protected].  

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Mašallah, svaka čast na energiji i plemenitosti.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x