Srbi sami sebi postavili barikade na Kosovu, tvrdi Vučić

Podijelite ovaj članak:

Aktuelni predsjednik Srbije, bivši snajperista sa sarajevskog Jevjerskog groblja, čuveni “jedan za sto”, Aleksandar Vučić, obraćajući se javnosti i međunarodnim zvaničnicima, zbog zabrane patrijarhu Porfiriju da se “probije” do pećke patrijašije, prekomentarisao je pitanje slobode kretanja i barikade u sjevernom dijelu države Kosova.
Kaže Vučić:
– “Veći su problem barikade koje su Srbi postavili kao znak protesta, nego što je zabranjen ulazak poglavaru jedne crkve…”

Vučić i njegovi Srbi sa barikadama namjeravaju riješiti problem u drugoj državi. To je već dobro poznato svima u okruženju Srbije kako baš oni sa barikadama riješavaju probleme.
Vučić tvrdi, da oni (Srbi) jedino tako vide način za rješavanje problema.
– Tim putevima Albanci uopće ne idu. Te puteve koriste samo Srbi sa sjevera Kosova koji podržavaju barikade kao vid protesta, borbe, – rekao je Vučić i istakao da će Srbija voditi razgovore u interesu srpskog naroda na Kosovu.

Ako te puteve koriste samo Srbi, kako Vučić tvrdi, onda to znači da su Srbi (čitajte kriminalci) sami sebi postavili barikade da se pošten svijet ne može slobodno kretati. Zato je logično insistiranje premijera Kosova Albina Kurtija i svih zvaničnika Kosova, da se uklone barikade i uspostavi kontrola na cijelom teritoriju Države Kosovo, dok se isto tako zna kako treba zakon postuputi prema kriminalcima sa barikada koji rade u sprezi sa srpskim režimom na čelu Vaučićem. (ERK)

Urime Kosovo!

 

Bošnjaci.Net

Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Srbi sami sebi postavili barikade na Kosovu, tvrdi Vučić Post Views: 12 # kosovo# srbija […]

Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!

Can you be more specific about the content of your enticle? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me. https://www.binance.com/en/register?ref=P9L9FQKY

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x