Srce Kemala Montena prestalo je kucati na današnji dan 2015. godine

Na današnji dan 2015. godine, u 67. godini preminuo je Kemal Monteno, sarajevski i bosanskohercegovački pjevač, muzičar i kantautor
Podijelite ovaj članak:
17.08.1948. – 21.01.2015.

Na današnji dan 2015. godine, u 67. godini preminuo je Kemal Monteno, sarajevski i bosanskohercegovački pjevač, muzičar i kantautor.

Velike uspjehe ostvario je na festivalu Vaš šlager sezone, od prvog 1967. s pjesmom “Lidija” do pjesama koje su postale svojevrsne muzičke himne, kao “Zemljo moja” (1975.) i “Sarajevo, ljubavi moja” (1976.).

Za Indexe, vjerovatno najveću sarajevsku grupu svih vremena, napisao je nekoliko tekstova, među kojima se izdvajaju “Bacila je sve niz rijeku” i “Sve ove godine”, a pjesme je pisao i za Arsena Dedića, Zdravka Čolića, Olivera Dragojevića, Terezu Kesoviju, Gabi Novak, Nedu Ukraden, Dražena Žerića i mnoge druge.

Od 1973. do 2013. godine izdao je 16 albuma i među njegovim najpopularnijim djelima još uvijek su “Jedne noći u decembru”, ”Dušo moja”, “Nije htjela”, “Gitaro moja”, “Napiši jednu ljubavnu”.

Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://accounts.binance.com/ru/register?ref=PORL8W0Z

Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you. https://www.binance.com/join?ref=YY80CKRN

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x