Šta je zapravo neuspjeh?

Podijelite ovaj članak:

Mnogi ljudi misle da je neuspjeh raditi kao domar ili živjeti s majkom u dobi od 40 godina. Ili sa 45 biti sama bez muža i djece, okružena mačkama.

Ali u stvari, neuspjeh ne izgleda tako. Želiš li da ti kažem šta je zapravo neuspjeh?

Dan koji ne živite onako kako želite. Raditi na najprestižnijem poslu, ali ga mrziti.

Udati se za najinteligentnijeg, najperspektivnijeg i najljepšeg, ali ni malo ga ne voljeti. Brojati kalorije svaki dan kako bi “nosili” tuđe tijelo. To je kao da cijeli život sanjaš da napišeš roman, ali se previše bojiš da nastaviš ono što si započeo pisanjem barem drugog poglavlja. Kada seks nije iz strasti, već iz osjećaja dužnosti.

To je živjeti sa najsrdačnijim, najljubaznijim i najbrižnijim, ali sanjati o komšiji. To je kada dijete stalno želi da se igra, a vi samo želite da vas niko ne dira. To je kada sanjate da doručkujete kroasan dok listate časopis, ali umjesto toga trpate instant hemijsku kašu u sebe i vozite se.

To je kada svaki dan sanjate da će se sve promijeniti, ali ne činite ništa za to. To ja zovem neuspjehom.

(Psiholog M.A. Labkovsky)

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

I genuinely savored the work you've put forth here. The outline is refined, your authored material trendy, however, you seem to have obtained some trepidation about what you wish to deliver next. Assuredly, I will revisit more regularly, akin to I have nearly all the time, provided you maintain this upswing.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x