Šta mislite hoće li Dodik Srebrenicu nazvati Ratkovo u čast zločincu

Podijelite ovaj članak:

Predsjednik manjeg (č)etniteta u BiH, Milorad Dodik, krenuo je u ostvarenje svoje prijetnje da će Srebrenici promijeniti ime. Vjerovatno će u zahvalu ratnom zločincu Ratku Mladiću predložiti da se zove Ratkovo.

Za to vrijeme veliki čuvari Bošnjaka i BiH se krve oko kandidata za načelnika te općine i tako razjedinjeni izlaze na izbore, iako znaju da ih ne mogu dobiti. Bitno je pokazati zube suparniku iz druge političke opcije…

Ima li išta sveto Miloradu Dodiku ili tim “našim” predstavnicima, pa da on ne smije u to dirati, a da oni kažu, e vala sad te je dosta? Šta bi još mogao uraditi da zasoli rane preživjelim žrtvama genocida, a da naše kukavice ne slegnu ramenima i ne kažu “to je njegova predizborna retorika”, “on je na kraju političke karijere, pa vuče očajničke poteze”…

Nema kako ne pravdaju svoj kukavičluk, a nema kako Dodik nije demonstrirao silu i ponižavao nas kao roblje!

U trideset godina od agresije na ovamo, Bošnjacima je na slamku krv pilo na stotine njihovih uhljupa, koji su se busali u prsa kao čuvari Bosne, vjere, nacije i da su jedini oni kadri da to sve sačuvaju, a nije se našao jedan da pokrene proceduru promjene naziva entiteta “republika srpska”, koji je diskriminatoran zbog samog imena uz duž i poprijeko, a to što je nastao i kršten na rezultatima genocida, to je baška!

Kolilko je taj naziv jedno entiteta besmislen, mogle bi se knjige napisati, jer u tom eksluzivno “srpskom” entitetu, žive preživjele žrtve genocida Bošnjaci, ali žive tu i Ostali, Jevreji, Slovaci Romi…Srpska nije imenica, to je pridjev, što označava vlasnika, a toga nema nigdje.

Jedini koji od nastanka tog genocidnog entiteta govori da treba tražiti njegovo ukidanje i iznosi uvjerljive argumente za to je akademik Ferid Muhić, ali se niko od političara nije usudio da ga posluša i stavi prijedlog u parlamentarnu proceduru.

Zar smo zaista sve ove godine birali beskičmenjake i kukavice?

Bit će da jesmo!

P.S. Ako je Dodiku&com izgovor za promjenu imena Srebrenice, to što je ko biva “kompromitovano pričom o genocidu”, pa ko biva neće biti stranih investicija, kako to da mu taj i naziv genocidnog entiteta nije kompromitovan? Po njegovoj priči sudaraju se Mađari, Rusi, Kinezi…da investiraju u njega!

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Nazslost bez kicmenjaci a o ne jedinstvu oko kandidata za nacelnika sramota.
Predlazem da majke Srebrenice predloze kandidata za nacelnika i da sve partije to prihvate

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x