Šta nas je dovelo do jazbine iz koje je Marin Vukoja?

Podijelite ovaj članak:

Piše, Muhamed Mahmutović, novinar i pisac

Razgovarao sam nekom prilikom s jednim čestitim hodžom kojeg boli ahmakluk predstavnika Bošnjaka u vlasti još od vremena agresije na našu domovinu. On se sav uznemiren pita, fali li nama Bošnjacima neki folder u glavi u kojem su pohranjeni, ponos, nacionalna svijest, patritozam, crvena linija prema neprijatelju države, islamski princip prema muslimanu neistomišljeniku itd.
Velim ja njemu:
– Bošnjaci u politici imaju samo tri foldera u glavi i za taj tvoj nema mjesta, a imena tih foldera znamo svi. Oni su; u se, na se i poda se!

Kaharno se hodža složio sa mnom i glasno upućivao dove da updatiramo naše procesore novim folderima i drivrutinama!

Pošteno govoreći, imenovanje Vukoje se desilo jako davno, samo su prije nekoliko dana bili drugi akteri te priče i puki izvršioci.
Evo o čemu se radi:
– Da je SDA nakon presude u Hagu, kad je HDZ na čelu s osnivačem Franjom Tuđmanom osuđen za Udruženi zločinački poduhvat (UZP) tad prekinula koaliranje s tom strankom i tražila njezino brisanje iz registra političkih subjekata, danas bi HDZ bio poput SDS-a, bez računa i na crnoj američkoj listi!
Presuda protiv HDZ-a je teža nego presuda protiv SDS-a, a na ovim izborima SDS ne može ni sudjelovati, što je posebna tema koju bi trebalo analizirati, jer ne može sudjelovati zbog američke “crne liste” i tako daje šansu Dodiku da osvoji većinsku vlast iako je on, njegova porodica i svi najbliži saradnici na toj crnoj listi!

Za što je SDA koalirao svo vrijeme sa HDZ-om, iako je nekad imao izbor da ga vrlo lahko zaobiđe, pitanje je svih pitanja, a danas je najglasnija u osudi trojke zbog izbora Marina Vukoje, ali to trojku nimalo ne amnestira.

Ovo jeste za svaku osudu i izdajnički čin, pogotovo što se trojka dočepala vlasti s pričom da neće raditi kao SDA, a radi i gore od njih. SDA se znala barem u nekim talovima suprostaviti nezajažljivom HDZ-u, a trojka je zadovoljna mrvicama i samo nek’ je u vlasti, sve daje, a ništa ne traži.

Lošu praksu SDA oni kopiraju doslovno još updatiraju neke foldere uz pomoć umjetne inteligencije, pa nas sve hebu u zdrav mozak s pričom da je upražnjeno mjesto “pripadalo Hrvatima”, iako Ustav BiH ne postavlja nacionalni ključ kao uslov za izbor sudija Ustavnog suda!

U Ustavni sud BiH biraju se četvorica iz FBiH i dvojica iz rs, a nacionalno, oni mogu biti bilo šta, na čemu je SDA davno trebala raditi, a ne sudjelovati u tome da uhljebe svoj neki kadar pa tamo pošalju nekakvu Suadu Paravlić, koja je sa referencama gorim od Vukoje, ali eto nije barem otvoreni neprijatelj BiH kao on i politička stranka koja je isforsirala njegov izbor!

Da je SDA politika licemjerna i nedosljedna pokazuje i slučaj u Krajini. Tamo SDA podržava kandidata Naše stranke, Amira Purića, koji je glasao za izbor Vukoje i lavovski se borio za imenovanje, umjesto kandidata NES, čiji delegati su glasali protiv. Ako SDA naziva izdajnicima sve koji su glasali za Marina Vukoju, kako to da takvog „izdajnika“ želi za načelnika općine Velika Kladuša i zašto radi i protiv sebe, jer je taj Purić zakleti neprijatelj SDA i svega za šta se ta stranka načelno bori?
To treba pitati Asmira Ćufurovića, predsjednika SDA u Velikoj kladuši, na fotografiji ispod.

Da se razumjemo, ja s ovim razmišljanjem ne želim amnestirati izdajničku politiku trojke. SDA je imala mnogo loših kadrovskih riješenja i promašenih poteza, ali se njihova politika nikad nije mogla nazvati izdajničkom.

Za mene je veće zlo od Vukoje, što može Nermin Nikšić biti premijer FBiH ili Edin Forto državni ministar u trećini države. Da ne pričam o Rami Isaku&sinovima, Elzini Pirić iz Banovića itd.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Eee,Emire Emire ,ti izgleda ne vidiš i ne čuješ dalje od nosa i ušiju.
Ne vidiš i ne čuješ koliko vlasti RS-a raspiruju mržnju i bljuju po našoj državi , ne jednom već godinama i to javno i glasno, pa koja je onda to ideologija, gdje si da kažeš nešto o tome, hmm

Muhamede ,svaka ti je na mjestu ,ali nažalost bošnjo to ne konta .Glup ,pohlepan i sebičan; i takav će i ostati do smaka svijeta.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x