Šta se sve proizvodilo u bivšoj Jugoslaviji. Začudit će vas…(Video)

Skije "Elan" koje su vozili i svjetski šampioni poput Stenmarka su se proizvodile u Sloveniji
Podijelite ovaj članak:

Bivšu Jugoslaviju još mnogi nisu preboljeli, a mnogi se ježe na pomen te države koja se raspala krvavom agresijom Srbije na susjedne zemlje. Mnogi za taj raspad krive sistem koji je dopustio da najbrojniji narod, Srbi, preuzme komandu nad zajedničkom vojskom JNA i krene umjesto Jugoslavije praviti veliku Srbiju.

Usprkos svim nepravdama u toj državi, gdje su bošnjački prvaci robijali zbog borbe za prava Bošnjaka, ili bili likvidirani, bilo je u njoj dosta pozitivnih stvari, koje bi trebale biti svima ponos i dan danas.

Prije svega politička uloga zemlje, osnivača Pokreta nesvrstanih, koji je imao veoma važnu ulogu između blokova, a predsjednik Josip Broz Tito, bio jedan od najpriznatijih predsjednika država u svijetu ikad!

U ovom videu su pobrojani mnogi proizvodi koji su se proizvodili u toj bivšoj Jugoslaviji, među kojima je mnogo svjetskih brendova.

Vjerovatno nije sve ni pobrojano, pa nastavite niz i komentarišite kulturno na dnu našeg portala ili na našoj fejsbuk stranici!

Subscribe
Notify of

4 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Kakav je zloćko ovaj Muhamed, svaka mu je neki hejt i neka mržnja….

”gdje su bošnjački prvaci robijali zbog borbe za prava Bošnjaka,” glupane, sudske presude se ne komentarišu, Bošnjaci su robijali po presudama, zar nisi to rekao, budi dosljedan u tome šta serendaš.Ko je robijao imao je presudu, a presuda se ne komentariše rekao si u prethodnom sranju

Muhamed je idiot kosmičkih razmjera, napada ženu samo zato što se ne slaže, izvlači joj najgoru sliku, ismijava je, a zapravo on je Bully, Siledžija, valjda ga ismijavali kad je bio mali. On nije književnik, sranje od čovjeka.Pravi pisac bi branio slobode govora, taman one najgore.

Pusti ga, isteko mu rok, kreten, ne poznaje ideju slobode govora, samo bezveze bulazni, stari dedo…Da može uveo bi nas u komunizam, samo islamističkog tipa. Završio sam sa ovom stranicom.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x