Šta ste vi najviše kuckali u google pretraživač u 2022. godini?

Kompanija Google u godišnjoj listi “Godina u pretragama” je objavila sve što je kolektivno privlačilo pažnju ljudi tokom godine, a 2022. igra “Wordle” je bila najpretraživanija riječ.

Planetarno popularna igra riječi “Wordle” našla se na prvom mjestu kao Google-ov najtraženiji pojam u 2022. godini. “Wordle” je bila globalno najpopularnija pretraga jer je svakodnevno pogađanje riječi od pet slova postalo stil života.

Drugi najtraženiji pojam godine bila je utakmica Indije i Engleske jer su se dvije zemlje sučelile na Svjetskom prvenstvu u kriketu.

Treći najtraženiji pojam bila je Ukrajina.

Ukrajina je također bila na vrhu godišnjeg popisa trendovskih tema vijesti. Smrt kraljice Elizabete bila je druga najpopularnija tema vijesti. Na trećem mjestu u sekciji vijesti u svijetu bili su rezultati izbora. Johnny Depp bio je najpretraživanija ličnost u svijetu, vjerojatno zahvaljujući televizijskom prijenosu suđenja za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Heard, koja je bila treća najtraženija osoba godine. Will Smith bio je druga najtraženija osoba ove godine, a Vladimir Putin i Chris Rock četvrta i peta. Od sportskih pojomova, na Google-ovoj listi u top pet su se našli: Svjetsko prvenstvo u Kataru, broj olimpijskih medalja po zemljama, olimpijski plamen, Olimpijske igre te rezultati Kanadske fudbalske lige.

G. Admir
G. Admir
Articles: 134
0 0 votes
Ocjena članka

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x