Stanivuković: Proslava 1. marta je suluda politika Sarajeva, donosi bolne uspomene za nas Srbe

Podijelite ovaj članak:

Povodom Dana nezavinsnosti na svom Facebook profilu oglasio se i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke. Kontraverznu objavu prenosimo u cjelosti:

“Ovaj dan donosi bolne uspomene za nas Srbe. Dan kada je počeo rat, kada je ubijena srpska svadba i kada je vođen ilegalni referendum na kojem smo mi kao narod preglasani.

Zato mi kao narod, niti možemo niti želimo da se poistovetimo sa ovakvim datumima i događajima, ali uprkos tome, nikada nismo podnijeli krivičnu prijavu protiv onih koji drugačije misle, nikad nismo prijetili zatvorima onima koji historijske događaje gledaju drugačije.

Zato pitam pojedince iz međunarodne zajednice da li ovaj datum pokazuje multietičnost i gradi povjerenje, pošto u pismu koje su poslali Republici Srpskoj žale za proslavu 9. Januar, jer se ne možemo svi poistovjetiti sa tim datumom.

Zar 1. Mart zbog događaja koji su se desili tog dana nije simbol isključenja Srba iz života Bosne i Hercegovine?

  1. Mart je simbol isključenja Srba iz života u Bosni i Hercegovini.
  1. Mart je sinonim za ponovno glasanje i odlučivanje bez Srba.
  1. Mart je sindrom ludila u kojem se obilježava početak rata.

Proslava 1. marta je suluda politika Sarajeva, koja u potpunosti ignoriše 49% teritorije BiH. 1. Mart ima svoje 4C, četiri Sintagme (Simbol isključenja, Sinonim preglasavanja, sindrom ludila, luda politika), ali sva četiri su tvrdoglava protiv Srba!”, napisao je Stanivuković.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x