Strašna sudbina jednog od najtalentovanijih ikada: Umjesto na krovu Evrope završio u masovnoj grobnici

Podijelite ovaj članak:

Svi znamo i čuli smo za Mirzu Delibašića, koji je po mnogima jedan od najboljih košarkaša bivše Jugoslavije, i sigurno najbolji košarkaš kojeg je Bosna i Hercegovina ikada imala !

U red vrhunskih košarkaša naše zemlje s ponosom možemo uvrstiti i neprikosnovenog Nenada Markovića, Teomana Alibegovića, Gordana Firića, Mirzu Teletovića, danas Džanana Musu, a još jedno ime po svim pretpostavkama i predviđanjima sigurno bi se našlo na toj listi, možda i kao najbolji među najboljima, da mu katili sa devetnaest godina nisu oduzeli život, riječ je o momku iz Vlasenice, u tim devedesetim jednom od najvećih talenata Evrope…

Znate li ko je bio najbolji mladi košarkaš bivše Jugoslavije i sasvim legitiman kandidat za nasljednika Mirze Delibašića ?

Vjerovatno vam nije poznato i ne zvuči poznato ime Edina Salaharevića ?!

– Kosti Edina Salaharevića pronađene su u nekoliko odvojenih masovnih grobnica, rasturene i izmiješane sa drugima.

– Edin Salaharević, najbolji mladi košarkaš Jugoslavije ukopan je na mezaru Rakita u Vlasenici.

– Edin Salaharević, iz Vlasenice, sa svojih 19 godina, nakon mučenja, torture, prebijanja i svakovrsnog zlostavljanja, ubijen u logoru Sušica.

– Edin Salaharević juniorski prvak Jugoslavije i najbolji mladi košarkaš je pronađen i identifikovan tek 2009. godine.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x