Svaka čast: Almir u Velikoj Kladuši napravio sačekušu muškarcu koji je prisiljavao staricu (93) da prosi za njega

Podijelite ovaj članak:
Jučer se u Velikoj Kladuši odvijala prava drama po pitanju stare bakice koja već dugo vremena prosjači po USK, mnogi je poznaju i daju joj koju markicu misleći da su joj pomogli ali priča nažalost ima drugu stranu.

 

Nedavno je objavljena fotografija gdje je jedan mještanin pomogao toj bakici koja ima 93 godine da prijeđe ulicu kako je ne bi neko vozilo ozlijedilo. Naime, danas je jedan mještanin Velike Kladuše primjetio bakicu kod Grand benzinske postaje, sumnjajući da je neko podvodi napravio sačekušu u svom vozilu.

‘Građani su prolazili pored nje i davali joj po koju marku i nakon čak šest sati čekanja bakici (93) prilazi Taksi vozilo a u njemu “dama” u 30-tim godinama, došli po bakicu’, navodi Almir Buljubašić.

‘Ja sam isti tren potrčao prema njima da ih zaustavim i zovem policiju. Ta ženska osoba je počela pješke bježati prema Bingu ali sam je sustigao i u tom trenutku nailazi policija koja je dalje postupala po zakonu, prijavio sam slučaj’.

Dakle, bakica se zove Danica i ona je iz Bosanskog Novog, osobe koje je iskorištavaju vozaju je po Bihaću, Bužimu, Cazinu i Velikoj Kladuši da prosi za njih.

‘Eto meni nije bilo teško čekati šest sati da saznam istinu i zaustavim iskorištavanje starih i nemoćnih i pozivam sve građane USK da pozovu policiju ukoliko negdje vide bakicu da prosi a i vozače Taksi vozila da ne voze osobe sa kojima je ova bakica’, navodi Almir.

Izvor: Hayat
Foto: GP Maljevac
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x