Svaka vlast mašta o politički nepismenom narodu

Podijelite ovaj članak:

piše, Muhamed Mahmutović, književnik i novinar

 

Hrvati se radovali ulasku u Šnegen i euru, a već prvi dan im je to postalo noćna mora! Enormna poskupljenja su ogadila euro Hrvatima već prvi dan nakon nove godine. Novi Sanader(Plenković) je popio kahvu s onom sumnjivom Ursulom iz Brisela i sve to su popratili komentari, kako u Hrvatskoj ništa više neće biti isto.

I nije!

Prebogatim Šveđanima je korumpirana EU administracija bila namjenila istu sudbinu kao Hrvatima, ali je taj politički pismen narod plebiscitarno odbio – Euro, a taj novi Sanader svoje podanike ubjeđuje i dalje da im se ništa bolje nije moglo desiti.

Politički nepismeniji od Hrvata na Balkanu su samo građani BiH, kojima prolaze i jeftinije fore od Šengena i Eura. Građanima BiH je dovoljno da su ih stavili u čekaonicu za EU, sa neodređenim datumom ulaska i bez ikakvih garancija da će ući, da oni zaborave u šta ih iz dana u dan uvaljuju korumpirane političke elite.

O suverenitetu svoje valute i ne razmišljaju, jer misle da je tako najbolje, a političari (sem Dodika, kojem za ovo skidam kapu), ne smiju ni pitati, zašto sami ne raspolažemo viškom novca koji dođe u Centralnu banku na osnovu kamata, nego nam taj novac sa velikim kamatama posuđuju korumpirane belosvjetske elite.

Našim političarima je dozvoljeno da rade šta hoće. Mogu biti i na crnim listama zbog korupcije postavljeni na čelo agencije za borbu protiv korupcije, mogu pričati o otcjepljenju, o trećem entitetu, biti Putinovi igrači…, sve može, samo se u Centralnu banku ne dira!

Zato jedna Slovenija može reinvestirati u privredu oko 700 miliona godišnje, dobiti od Centralne banke, a BiH sa svim počastima dočekuje derikože iz MMF, što dođu dan nam uz lihvarske kamate dadnu kredit od naših para, koji naši mediji i političari zovu onako kako im ovi narede – ARANŽMAN!

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://accounts.binance.com/it/register?ref=V2H9AFPY

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x