Vrijedna naša dijaspora: U švicarskom gradu Lozana upriličen program u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Podijelite ovaj članak:

U subotu, 18. novembra je u švicarskom gradu Lozana upriličen prigodan program u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Vrijedni ljudi koji su radili na organizaciji ovog događaja program su podijelili na dva dijela. U prvom dijelu publici su se obratili gosti, dok je u revijalnom dijelu upriličen nastup hora djece Lozane, kao i nekoliko tačaka Kulturno-umjetničkog društva Lozana.

Gosti večeri su bili dr. Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari i književnik Muhamed Mahmutović. U svojim govorima, obojica iz vlastitog ugla, naglašavali su važnost države, domoljublja i patriotizma. Govornici nisu propustili priliku ni da podvuku paralelu između Bosne i Hercegovine i Palestine.

“Iz ovoga u Gazi danas vidimo koliko je važno imati državu”, poručeno je sa ovog skupa.

Moderator je potom predstavio i dječake iz Fudbalskog kluba Bosna-Lozana, a dječiji hor je otpjevao “Jedna si jedina”, čime su oduševili sve pristutne.

Šestogodišnja Lejla je pobijedila tremu i publici izrecitovala prigodnu recitaciju o domovini, dok su dječaci čitali isječke o Bosni iz poznatih djela bh. književnika.

Imam džemata Lozana Ejjub Tulić je proučio odlomak iz Kur'ana i pozvao da se fatihom i minutom šutnje prisjetimo svih onih koji su prolili svoju krv da bismo mi danas imali domovinu.

Prisutnima se obratio i predsjednik džemata Lozana, Miralem Idrizović, koji se zahvalio sponzorima na podršci, posebno naglašavajući važnost Udruženja žena Lozana i pozvao sve pristune da se odazovu humanitarnom bazaru za narod Palestine koji su ove vrijedne žene organizovale odmah nakon ovog programa.

(Senzor.ba)

Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Sve je super bilo svaka vam cast

[…] Vrijedna naša dijaspora: U švicarskom gradu Lozana upriličen program u povodu Dana državnosti Bo… Post Views: 3 Podijelite ovaj članak: […]

[…] Vrijedna naša dijaspora: U švicarskom gradu Lozana upriličen program u povodu Dana državnosti Bo… […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x