Svjetsko, a naše: Američka glumica zablistala u kreaciji mladih BH dizajnerica

Sarajevski Kaftan studio jedan je od najuspješnijih modnih brendova u regiji, a njihove dizajnerske komade nose i svjetske zvijezde na nekim od najvećih svjetskih događaja. U jednoj njihovoj kreaciji sada je zablistala i zvijezda Netflixove serije, mlada američka glumica Shay Rudolph.

Shay se proslavila ulogom Stacey McGill u Netflixovoj seriji “The Baby-Sitters Club”, zasnovanoj na knjizi Ann M. Martin koja prati dogodovštine pet tinejdžerki koje su odlučile pokrenuti posao čuvanja djece.

Ova 17-godišnjakinja se u seriji, koja je dobila i dvije Emmy nagrade, istaknula i po svojim modnim kombinacijama, a čini se da daleko od toga nije ni u stvarnom životu. Naime, u nedavnom intervjuu za tinejdžerski časopis Girl's Life, među nekim od modnih izdanja koje je Shay pronosala je i kreacija bh. dizajnerskog brenda.

Riječ je o svjetlucavom tamnozelenom topu na jedno rame koji je glumica uparila s baršunastim hlačama.

Duge plave lokne skupila je u niski rep, začinivši sve bisernim naušnicama i glamuroznom šminkom na licu.

Njenu fotografiju je na svom profilu podijelio i Kaftan studio, pohvališi se tako još jednom osobom iz svijeta poznatih koja rado nosi njihove kreacije.

Iza ovog domaćeg brenda stoje dizajnerice Nermina Hodžić i Emina Hodžić Adilović, a nemoguće je izbrojati njihove kreacije koje su do danas brojne slavne ličnosti pronosale na nekim od najvećih svjetskih događaja.

Samo neki od njih su Oscari, People Choice Awards, Zlatni globusi, Emmy nagrade, Critic Choise Awards, Filmski festivali u Cannesu, Veneciji, Berlinu, kao i premijere brojnih filmova.

Neizostavan dio te priče je, naravno, i Sarajevo Film Festival, a ove godine su se u kreacijama Kaftan studija naročito istakle glumice Tatjana Šojić i Jasna Đuričić, koje su zajedničkim pojavljivanjem na crvenom tepihu obilježile 28. izdanje ovog događaja, prenosi Klix.

Redakcija
Redakcija
Articles: 177
0 0 votes
Ocjena članka

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x