Sylvester Stallone: Preko trnja do zvijezda

Sylvester Stallone: Život ga nije mazio

“Pri porođaju su mu oštećeni facijalni nervi. Obraz, usne i jezik ostali su paralizovani. U školi su ga vrijeđali i tukli, bježao je od svojih vršnjaka.”

Djetinjstvo mu je bilo teško


Kada mu je bilo jedanaest godina, roditelji su mu se razveli nakon još jedne od teških bračnih kriza kroz koje su prolazili. Do trinaeste godine, promijenio je više od deset škola, zbog nemogućnosti socijalizacije i lošeg ponašanja. Vršnjaci u školi stalno su ga zadirkivali zbog nerazgovijetnog govora, vrijeđali su ga i tukli.

Sve do 24. godine čistio je ćelije u zološkom vrtu, radio kao portir i čuvar u noćnom restoranu. Cijelo vrijeme sanjao je kako će da postane glumac, posjetio je više od 300 studija, svaki po više puta, ali su ga odbijali, zbog njegovog nerazgovjetnog govora, niko mu nije htio dati ulogu glavnog glumca. Kada je imao 24. godine, zbog slabe finansijske situacije, glumio je u filmovima za odrasle.

U jednom trenutku je bio toliko bez novca da je ukrao nakit svojoj supruzi i prodao ga. Takođe zbog finansijske krize i ona ga napušta, zajedno sa njihovom jednogodišnjom kćerkom. Situacija je bila toliko loša da je čak završio kao beskućnik. Spavao je na njujorškom autobuskoj stanici tri dana, nije mogao platiti stanarinu ni kupiti hranu.

Najgori trenutak u životu bio mu je kad je prodao svog psa jer nije imao više novca da ga hrani. Prodao ga je za 25 dolara, i otišao ponovo na ulicu plačući. Dvije sedmice nakon toga gledao je bokserski meč između Mohammeda Alija i Chucka Wepnera, to ga je inspirisalo da napiše scenario za slavnog ‘Rokija’.

Napisao je scenario za samo 20 sati! Pokušao ga je prodati i dobio ponudu od 125.000 dolara za njega. Ali imao je jedan zahjtev. Želio je igrati glavnu ulogu u filmu. Želio je biti Roki. Ali studio je rekao NE. Oni su htjeli pravu zvijezdu.Rekli su mu da ‘izgleda i priča smiješno’. Otišao je zajedno sa svojim scenarijom. Nekoliko sedmica kasnije, ponudili su mu 250.000 dolara za scenario. Odbio ih je. Ponudili su mu 350.000 dolara. Odbio je. Oni su htjeli njegov film. Ali nisu htjeli njega. On je rekao da tako ne može. Morao je biti u tom filmu. Nakon nekog vremena, studio je pristao, dali su mu 35.000 dolara za scenario i dozvolili mu da glumi u filmu.

Film “Rocky” osvojio je tri Oscara, za najbolji film, najbolju režiju i najbolju montažu. On je nominivan za najboljeg glumca! Film ‘Roki’ čak je uvršten u Američki nacionalni registar filmova kao jedan od najboljih svih vremena.

Na vrhuncu slave

I znate li šta je prvo Stalone kupio kad je dobio novac? Psa kojeg je prodao. Da, Stalone je toliko volio svoga psa da je tri dana stajao kraj shopa kod kojeg ga je prodao čekajući čoveka kojem ga je prodao. Treći dan vidio ga je kako dolazi s njegovim psom. Objasnio mu je zašto je prodao psa i molio da mu ga vrati natrag. Muškarac je to odbio.

Stalone mu je ponudio 100 dolara. Muškarac je odbio. Ponudio mu je 500 dolara. Muškarac je odbio. Odbio je i 1000 dolara. Vjerovali ili ne, Stalone je morao platiti 15.000 dolara za psa kojeg je prodao za 25 dolara. Ali ga je napokon dobio natrag!

Jedan od najpopularnijih glumaca ikada.


Danas, taj isti Stallone, koji je spavao na ulici i prodao svog psa jer ga nije mogao hraniti, jedna je od najvećih filmskih zvijezda svih vremena!

G. Admir
G. Admir
Articles: 134
0 0 votes
Ocjena članka

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x