Tabaković: Mirsad Omerović je prva žrtva nacionalističog ratnohuškačkog orgijanja od strane SPC

Podijelite ovaj članak:

Vijest da je priveden Mirsad Omerović jer je, kako porodica pretpostavlja, javno na društvenim mrežama negodovao zbog koncerta ispred crkve u Srebrenici nakon dženaze i ukopa 30 žrtava 11. jula ove godine, duboko je potresla bh. javnost.

Tim se povodom oglasio i Alija Tabaković, predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS.

“Mirsad Omerović iz Srebrenice je prva žrtva nacionalističog ratnohuškačkog orgijanja 11. jula 2023. godine u Srebrenici od strane Srpske pravoslavne crkve u Srebrenici.

Mirsad Omerović je u julu 1995. godine kada su srpaksa vojska i policija započeli i provodili genocid nad Bošnjacima odveden u logor u Šljivovicu u Srbiji gdje je proveo 8 mjeseci.

Mirsada je sinoć privela policija i zadržala u policijskoj stanici u Srebrenici zbog iskazivanja svoga straha i negodovanja na dešavanja u i oko crkve 11. jula.

Kako god i šta god da je uradio Mirsad, neka svi znaju da Bošnjaci nakon genocida imaju pravo na ne vjeruju i trebaju da budu oprezni.

Učinit ćemo sve da pomognemo Mirsad i njegovoj porodici. Adisa Omerović i Mirsad su čestita i vrijedna bošnjačka porodica”, poručio je Tabaković.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x