Teo Domuz, sin legendarnog heroja Čedomira Domuza: Što mene niko nije primorao da napustim Sarajevo?

Podijelite ovaj članak:

Brojne su reakcije danas nakon što je na ulazu u Istočno Sarajevo, na granici entiteta RS i Federacije Bosne i Hercegovine, postavljena tabla na kojoj piše “Grad Istočno Sarajevo – grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podigla je krivičnu prijavu, oglasili su se Srđan Srdić, Dragan Mioković… a reagirao je i kapetan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Teo Domuz (38), sin legendarnog heroja Armije Republike Bosne i Hercegovine Čedomira Domuza.

“E pa Ćosiću malo si se preračunao!!! Sarajevo je uvijek bilo i biće grad svih naroda, narodnosti, nacija i religija baš kao i jedina nam domovina Bosna i Hercegovina!!!

Ko god da je napustio Sarajevo, napustio ga je zbog genocidne politike i retorike, zbog sistemskog etničkog čišćenja tvojih prethodnika, tebe i tebi sličnih!!! Što mene niko nije primorao da napustim Sarajevo? Što desetine hiljada ostalih niko nije primorao da napuste svoj grad?

Imaš li statistiku Srba koji rade u Sarajevu i prehranjuju svoje porodice? Prestanite više lagati sami sebe! Prestanite više trovati ovaj narod, ovu djecu i omladinu!!! Ne lažite, ne huktajte, ne talasajte…”

Ostat će zapisano da je Teov otac Čedomir Bato Domuz, vuk s Igmana, bio je veliki patriota i neprikosnoveni borac za ovu zemlju. Poginuo je 30. jula 1992. godine, u akciji oslobađanja Trnova. Nosilac je najvećeg ratnog priznanja “Zlatnog ljiljana”, “Policijske medalje za hrabrost” i “Ordena zlatnog grba s mačevima”.

Bio je izuzetno hrabar čovjek koji je srcem i dušom bio za BiH, za koju je i život dao. Čedini borci bili su dobrovoljci, koji su uvijek bili uz njega.

Radio Sarajevo

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Teo Domuz, sin legendarnog heroja Čedomira Domuza: Što mene niko nije primorao da napustim Sarajev… […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x